Luka Modrić nije samo vrhunski nogometaš, već i predan suprug i otac, a on i supruga Vanja jedan su od omiljenih poznatih parova u državi.

Iako su zajedno još od 2006. godine te imaju troje zajedničke djece, čini se da su i danas zaljubljeni kao prvoga dana što se dobro vidi na zajedničkim fotografijama koje Luka povremeno voli podijeliti na Instagramu, dok samozatajna Vanja nije aktivna na društvenim mrežama te se rijetko pojavljuje u javnosti.

Par danas živi ozbiljnim životom i svuda sa sobom vode svoje troje djece, no sad su iz fotografskih arhiva procurile fotografije iz 2009. godine kad su njih dvoje bili u trogodišnjoj vezi te su bez djece imali više vremena za sebe.

Na fotografijama vidimo kako su se zabavljali kao momak i djevojka na jednoj dubrovačkoj plaži, a provozali su se i jet skijem.

Luka Modrić i Vanja Modrić u Dubrovniku 2009.
Grgo Jelavić/PIXSELL 

Vanja i Luka upoznali su se kad je on bio na početku svoje karijere. Bilo mu je tad 19 godina, a Vanji 25, no kako je i sam istaknuo u svojoj biografiji 'Moja igra', razliku u godinama nije osjećao.

‘Prvi sam put tu curu spazio u pubu Maxi, na južnoj strani stadiona Maksimir. Tog ljeta 2004. bilo mi je jasno da me zaintrigirala. Bio sam previše sramežljiv da bih uopće razmišljao o tome kako stvoriti priliku da je upoznam. Znao sam da se zove Vanja. Saznao sam i da je pet godina starija od mene, ali izgledom to nije odavala. Bila je mladolika, lijepa, i da, odavala je dojam da je drugačija od drugih’, napisao je Luka.

Prvi put su razgovarali putem telefona, kad je Luka bio na pripremama mlade reprezentacije, Vanja, koja je radila agenciji Zdravka Mamića zvala ga je u vezi dogovora za obilazak stanova. Luka je otkrio da se trudio što duže zadržati je na liniji te da je razgovor potrajao tri sata.

Vanja Modrić i Luka Modrić 2009. u Dubrovniku
Grgo Jelavic/PIXSELL 

‘Bio sam silno uzbuđen kad je nazvala, ali sam to, naravno, prikrio. Predstavila se, razmijenili smo nekoliko uvodnih rečenica, u kojima sam joj rekao da sam je viđao u prolazu. Jako sam se trudio stalno postavljati pitanja i otvarati teme, samo da što dulje bude na liniji. Razgovarali smo o svemu i svačemu, o njezinu poslu, o suigračima, o tome kakav će biti Dinamo, kako je meni u Interu, mladoj reprezentaciji, kako živim u Zagrebu. Osjetio sam kako se opustila i tako je naš prvi kontakt potrajao više od tri sata. Bio sam zadovoljan dogovorom da ćemo se vidjeti kad se vratim u Zagreb. Povod je, naravno, trebalo biti pronalaženje stana, ali sama pomisao da ću se s njom sastati bila mi je – wow! Podsvjesno sam se nadao da to što je u prvom kontaktu sa mnom razgovarala tri sata nešto znači. I već sam tad slutio da bi to moglo biti nešto ozbiljno.’, opisao je.

Kasnije ju je pozvao na kavu, a kad su se našli do ušiju su se zaljubili.

Luka Modrić i Vanja Modrić na početku veze
Story arhiva 

'Pozvao sam je na kavu da joj zahvalim na pomoći. Bilo je to ugodno čavrljanje. Vrijeme mi je u njenom društvu jednostavno letjelo. I nikad dosta. Bilo je još nekoliko susreta na kavi. Ponekad bih navratio kod nje kući, s obzirom na to da smo živjeli tako blizu', opisao je njihovo upoznavanje koje se dogodilo na Ravnicama tijekom njegovog preseljenja u novi stan.

Brzo su shvatili da su srodne duše i više se nisu razdvajali.

'Živjeli smo različite emotivne priče, ali Vanja i ja smo kroz duge razgovore ubrzo shvatili da dijelimo zajednički pogled na životne prioritete. Na obitelj. Već sam bio prilično zaljubljen kad sam joj prvi put predložio da iziđemo navečer van. Prihvatila je. Bilo je to 1. prosinca 2004., i to je bio naš dan. Te smo se večeri prvi put i poljubili, u njenom stanu. Ne znam jesam li ikad osjetio takvu sreću do tada. Mislio sam da su sve one priče o leptirićima u trbuhu samo isprazne fraze, ali te sam se večeri osjećao baš tako. Zaljubljen preko ušiju. Prohodali smo', piše Luka o počecima njihove veze.

Crkveno vjenčanje Luke Modrića i Vanje Modrić
Robert Anic/PIXSELL 

Iako su bili ludo zaljubljeni i u stabilnoj vezi dugo su odgađali svadbena zvona. Vjenčali su se u svibnju 2010., a ubrzo nakon vjenčanja rodio im se sin Ivano. Crkveno vjenčanje upriličili su godinu dana kasnije, te su pred oltar stali u crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu u svibnju 2011. Vanju je pred oltar dopratio Zdravko Mamić. Tri godine kasnije dobili su kćerkicu Emu, 2017. stigla je i malena Sofia.

Kako su se Luka i Vanja Modrić mijenjali kroz godine pogledajte u galeriji: 

Story arhiva Kako su se Luka Modrić i Vanja Modrić mijenjali kroz godine