Jučer je sudbonosno 'da' izrekao bosanskohercegovački košarkaš, NBA-jevac Jusuf Nurkić, i njegova izabranica Emina Durić. Vjenčanje se održalo u bajkovitom Dubrovniku, točnije utvrdi Lovrijenac.

Poseban dan i, kako već kažu mnogi - vjenčanje godine, je na istom mjestu okupio brojne regionalne zvijezde kao što su Petar Grašo, Dino i Viktorija Rađa, Enis i Sabina Bešlagić, Goran Bogdan, Sofija Stojiljković, Tarik i Lejla Filipović, a fotografije su i više nego bajkovite.

Naime, glamurozno vjenčanje održalo se u gradu podno Srđa, a bračne su zavjete razmijenili na tvrđavi Lovrijenac gdje su se zajedno penjali svi uzvanici.

Emina Durić se udala za Jusufa Nurkića
Sime Zelic/PIXSELL 
Emina Durić se udala za Jusufa Nurkića
Grgo Jelavic/PIXSELL 

Mladenka se u vjenčanici iskrcala s broda na molu podno tvrđave, a onda je u japankama stigla do mjesta vjenčanja. Istu su obuću, većinom, nosile sve dame do svog odredišta.

Emina Durić se udala za Jusufa Nurkića
Sime Zelic/PIXSELL 

Inače, dan prije vjenčanja mladenci su održali i glamurozno druženje i večeru na terasi Umjetničke galerije u Dubrovnik što je bio tzv. uvod u nadolazeće veselje.

Jusuf Nurkić se oženio u Dubrovniku
Sime Zelic/PIXSELL 

Podsjetimo, Jusuf je svoju Eminu zaprosio u lipnju 2021. godine u Los Angelesu, točno na njezin rođendan. Emina je rođena u Tuzli, a tijekom srednjoškolskog obrazovanja dobila je stipendiju American Councilsa te tako provela jednu školsku godinu u Americi. No, nije tada upoznala Jusufa. Odlučila se vratiti u Bosnu i Hercegovinu, točnije Tuzlu, i baviti se farmacijom.

'Uvijek sam se vidjela u zdravstvu, možda zato što sam odrasla u kući zdravstvenih radnika. Odlučila sam ići majčinim stopama i završiti farmaceutski fakultet. No, sada radim u Američkom zdravstvenom osiguranju u sklopu Odjela kliničke farmacije', rekla je Emina 2021. godine za Azru.

Upoznali su se u Tuzli dok je ona još studirala, a on igrao za reprezentaciju. 'Čim sam upoznala njegovo srce i dobrotu, ja sam znala da je on onaj pravi. Zadivila me njegova empatija i želja da pomaže ljudima, što se i vidi kroz rad Fondacije 'Jusuf Nurkić'', otkrila je tada.

A druge strane, Jusuf je kratko i jasno rekao kada je shvatio da je Emina njegova buduća supruga. 

'Iste noći kada smo se upoznali. Bila je to ljubav na prvi pogled'.

VIše fotografija s vjenčanja Jusufa i Emine, pogledajte u našoj galeriji. 

Grgo Jelavic/PIXSELL, Sime Zelic/PIXSELL Vjenčanje Jusufa Nurkića i Emine Durić