U tijeku je 29. po redu Sarajevo film festival, a na crvenom tepihu svaki dan imamo priliku vidjeti brojna poznata lica.

Među njima su se šeste večeri festival crvenim tepihom prošetali poznati glumac Branko Đurić Đuro i njegova supruga, također glumica, Tanja Ribič.

Par se modno uskladio pa su se oboje pojavili u bijelom. Branko je nosio bijelo odijelo ispod kojeg je imao tamnoplavu majicu, a kombinaciji su dodatnu ležernost dale bijele tenisice na njegovim nogama.

Branko Đurić i Tanja Ribič na Sarajevo film festivalu 2023
Armin Durgut/PIXSELL 

Prelijepa Tanja plijenila je pozornost u dekoltiranoj bijeloj haljini golih ramena s poludugim širim rukavima dužine do ispod koljena koja je pratila liniju tijela i tako istaknula njenu savršenu liniju.

Podsjetimo, Branko i Tanja u braku su od 1998. godine te imaju dvije kćeri Zalu i Elu. Tanja je svojedobno u intervjuu za Azru otkrila kako je upoznala Đuru.

'Upoznali smo se kada je došao kao glumac gostovati u našem kazalištu u Sloveniji. Igrali smo muža i ženu i zaljubili se. Osvojio me je svojom karizmom, dobrotom i inteligencijom', ispričala je glumica.

Iako se par ne pojavljuje često u javnosti, Branko ne skriva da je još uvijek ludo zaljubljen u svoju suprugu, a u ožujku joj je na društvenim mrežama čestitao 30 zajedničkih godina.

'Što drugo mogu nego ti reći - od sveg srca ti hvala! Hvala za ovih blještavih 30 godina', napisao je bosanskohercegovački glumac i glazbenik uz video sa suprugom na jahti.


'Nemam riječi, kao ni tada kad je prije 30 g. iskrsla iskra...', odgovorila mu je pjevačica i glumica Tanja.

Ona je u gorespomenutom intervjuu otkrila i što njihov brak čini tako čvrstim i stabilnim.

'Ljubav i tolerancija. Ako nema toga, ništa drugo ti ne može pomoći. Super je ako imate isti ukus, ali ništa bez ljubavi i tolerancije. Na tim vrijednostima i mi gradimo naš brak, trudimo se, pogotovo sad jer je Đuro često na putu. Drugačije je posljednje dvije godine. To je sirova realnost, ne budim se više svaki dan s njim. Neka bi žena rekla: 'Budi sretna nakon 25 godina'. Ali ne, meni je to još uvijek kao prva godina', ispričala je Tanja.

Također je otkrila da ih je na brak potaknula prijateljica. 'Kad smo trebali da vjenčati, tada smo već imali kćerku Zalu, tako da nam to nije bila velika prekretnica u životu. Sjećam se da je naša prijateljica Vika Potočnik, koja je tada bila gradonačelnica Ljubljane, predložila da nas vjenča i oboje smo se odmah usuglasili s tom idejom. Naš brak i dan-danas funkcionira savršeno i mislim da nema univerzalne formule za očuvanje sklada u zajednici. Prije nisam znala da netko može biti zaljubljen toliko godina, ali ja drukčije ne mogu osjećati, jer je to ON… za mene najbolji', rekla je Tanja.

Njezina i Đurina starija kći Zala krenula je njihovim stopama te se bavi glumom i glazbom. Branko je svojoj mezimici skladao neke od pjesama i pomogao joj je sa spotovima.

Tanja Ribič i Branko Đurić s kćeri Zalom Đurić
Story 

'Budući da mi je tata genije za te stvari, pozvala sam ga i objasnila ideju za spot i kako mi nešto fali. Odmah kad sam završila sa svojim monologom, tata je našao rješenje i na pitanje je odgovorio s lakoćom, kao da sam ga pitala koji mu je broj cipela', ispričala je Zala za Azru 2020. kada je objavila pjesmu 'Balance'.

Glumac iz prvog braka s Nevenom Đurić ima i sina Filipa.