Na današnji dan prošle godine preminula je kraljica Elizabeta II. u 15.10 sati, stoji u njezinoj smrtovnici.

Danas se svijet prisjeća najdugovječnijeg britanskog monarha, a to je učinila i njezina obitelj. Na službenom Instagram profilu princa Williama i Kate Middleton osvanule su kraljičine fotografije, a među njima i jedna dosad neviđena.

Kraljica Elizabeta s praunucima
Instagram 

Na njoj kraljica Elizabeta II. pozira sa svim svojim praunucima, a među njima su, naravno, bila i djeca princa Williama i Kate Middleton - princ George, princeza Charlotte i princ Louis.

'Danas se prisjećamo nevjerojatnog života i ostavštine kraljice Elizabete II. Svima nam nedostaješ', napisali su William i Kate.

Na službenom Twitteru kraljevske obitelji osvanula je i objava sa snimljenim govorom kralja Charlesa, njezinog sina, i fotografijom kraljice.

'Obilježavajući prvu godišnjicu smrti Njezina Veličanstva i mog prijestolja, s velikom se ljubavlju prisjećamo njezinog dugog života, predane službe i svega što je značila mnogima od nas. Također, duboko sam zahvalan na ljubavi i podršci koju ste iskazali mojoj supruzi i meni u ovih godinu dana u kojoj dajemo sve od sebe da budemo svima na usluzi', poručio je kralj.

Kraljičina fotografija koju su objavili nastala je kad je imala 42 godine. Fotografiju je snimio Cecil Beaton 1968. godine, a kralj ju je osobno odabrao kako bi obilježio godišnjicu.