Uloga majke ona je u kojoj legendarna hrvatska sportašica Janica Kostelić najviše uživa. Iako je teško i nabrojiti sve njezine uspjehe – tri zlata na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju, zlato na Olimpijskim igrama u Torinu, pet zlata na Svjetskim prvenstvima u St. Moritzu i Bormiju, a u vitrini čuva i tri Velika kristalna globusa sa Svjetskih skijaških kupova, ništa se ne može usporediti s osjećajem koji je Janicu Kostelić preplavio kada je doznala da će postati majka.

pikseli za sliku (69)
Filip Hofer 

Na samu Novu godinu 2019. godine rodila je sina Oskara, a Story je danas ekskluzivno objavio da je rodila drugo dijete, što nam je potvrdio i njen brat Ivica.

Na skije je prvi put stala kada je imala tri godine, a skijanje je počela trenirati kada je imala deset godina. Vrlo brzo svima je postalo očito da je rođena pobjednica. Janica je tijekom svoje bogate karijere tri puta osvojila svjetski kup, 2001., 2003. i 2006. godine.

U listopadu 2018. Story je ekskluzivno doznao da će u obitelj Kostelić na početku 2019. stići još jedna muška prinova. U vrijeme kad je najbolja skijašica svijeta u povijesti skijanja doznala da očekuje sinčića obnašala je dužnost državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport.

'Iako je s trudnoćom sve u najboljem redu, ipak ću morati raditi malo lakšim tempom. Naravno, ostajem na svojoj funkciji državne tajnice, a poslove ću i dalje obavljati onoliko koliko mi to nove okolnosti budu dopuštale. No sigurna sam da ću uspjeti uskladiti privatne i poslovne obveze. Jako se veselim što će nam u obitelj Kostelić doći još jedan dečko, pa će nećaci imati novog partnera za igru', kratko nam je tada rekla Janica koja se i danas drži odluke da privatan život ne želi dijeliti s javnosti pa je svoju sreću zadržala isključivo u krugu obitelji i prijatelja. Danas uživa sa sinčićem Oskarom, s kojim se rijetko pojavljuje u javnosti.

Janica Kostelić
Igor Kralj/PIXSELL 

Janica je oduvijek izbjegavala dijeljenje s javnošću detalja iz svog privatnog života. Otvorenije je govorila samo o jednoj vezi, onoj s Riječaninom Borisom Ivančićem kojega je upoznala 2005. godine. Upravo je zbog ljubavi, kako je govorila, ali i zbog zdravlja, na proljeće 2007. objavila da se oprašta od profesionalnog skijanja. Naime, njezine velike sportske uspjehe nisu zaobilazile česte ozljede i zdravstveni problemi - operirala je slijepo crijevo, 2004. odstranjena joj je štitnjača, a iste godine operirano joj je i desno koljeno.

'Lijepo je kada se ujutro probudiš i pomisliš: 'Danas ne moram ništa, mogu raditi samo ono što želim'. Kad se čovjek dugo bavi nečim što voli, nije lako odlučiti stati. Ali nisam stroj... Pauza će mi dobro doći, sretna sam, radim stvari koje prije nisam, uživam u životu. Živim takozvanim normalnim životom i lijepo mi je. Ustajem dosta kasno, oko 10.30, popijem kavu i dane provodim u druženju s bliskim ljudima...', rekla je tada Janica koja se preselila u Rijeku, gdje je tada otvorila kozmetički salon.

Janica Kostelić ekskluzivno je govorila o svojoj trudnoći
patrik macek/pixsell 

Nakon prekida s Borisom, prateći brata Ivicu na njegovim natjecanjima navodno je upoznala Nijemca Daniela Heimerla s kojim se u siječnju 2010. pojavila na slalomskoj utrci Snježna kraljica na Sljemenu. Bila je to njezina posljednja javnosti poznata veza, a otkako su se naša legendarna skijašica i asistent jednog od koordinatora FIS-a razišli u kolovozu 2011., Janica je svoj privatni život uspješno skrivala od javnosti.

U kolikoj mjeri Janica zazire od javne pažnje dokazuje situacija kad su je jednom prilikom pitali razmišlja li o pisanju autobiografije, a ona je odgovorila: 'Zašto? Pa meni se nije dogodilo ništa nevjerojatno'.

Filip Hofer, Robert Gašpert Janica Kostelić