Nikolina Ristović ex Pišek lani u rujnu na zagrebačkom Kaznenom sudu podigla je privatnu tužbu protiv Borne Kotromanić za klevetu. Televizijska voditeljica tužila je bivšu modnu dizajnericu zbog navoda na njenoj društvenoj mreži. Borna je tad optužila Nikolinu za konzumaciju narkotika. Budući da je predmet tužbe kleveta propisana maksimalna kazna je 500 dnevnih dohodaka.

Sud je dva mjeseca poslije podizanja privatne tužbe izdao nalog kojim se stranke upućuju na pokušaj mirenja. No od toga dosad nije bilo ništa. Nikolina je u lipnju ove godine sudu dostavila prijedlog za nastavkom postupka. Kako nam je potvrđeno sa Kaznenog suda, ročište je zakazano za početak prosinca, a Borna i dalje nema branitelja, dok Nikolinu zastupa odvjetnik Gojko Ivanić.

Sukob između Nikoline i Borne započeo je nedugo nakon smrti voditeljičina supruga Vidoja Ristovića lani u svibnju. 'Novac od trgovine Arkanovim ratnim plijenom nikad nikom nije donio sreću i blagoslov, pa nije mogao ni Nikolini', napisala je tada Borna na Instagramu.

Nikolina tad nije komentirala te navode, ali u komentarima se ubrzo javila Vlatka Pokos. 'A kakve to veze ima s Nikolinom? Ona nije učinila ništa loše niti je kriva za tuđe grijehe. Jesu li hrvatski tajkuni zaradili svoj novac baš najpoštenije?', odgovorila je Vlatka Borni.

'Borna je imala sreće što je bila u braku sa civiliziranim tipom, to je ne čini ni pametnom ni uspješnom. Uostalom, Nikolina je bila voljena, blate je dušebrižnici i bivši, poremećeni svekar. I 'uspješne' žene koje su se samo dobro udale, inače bi radile za prosječnu hrvatsku plaću', dodala je Vlatka, kojoj Borna nije ostala dužna.

Nikolina se u prepirku nije uključivala, a Borna je Vlatki na kraju zaprijetila tužbom. Poslije je Vlatka u svojoj kolumni za Story nazvala Bornu 'dobrodržećom gospođom koja se dobro (bogato) udala i još bolje razvela', a istaknula je da joj je zasmetalo što je svoje optužbe protiv Miše Grofa, Vidojeva oca, iznijela da bi 'povrijedila i ponizila Nikolinu'.

Nikolina Pišek
Instagram 

Borna je tad za Story naglasila da je 'drama bila s Vlatkom, a ne između nje i Nikoline, s kojom se nije čula'. Dodala je da joj je Nikolina 'draga i simpatična, ali da je u braku s Vidojem puno toga trpjela zbog materijalne situacije'.

Pišek se u lipnju ove godine osvrnula na tu dramu.

'Ja uopće ne volim spominjati ovo drugo ime jer je to jedna apsurdna situacija. Meni je grozno pričati o toj osobi jer je ona toliko nebitna u mom životu oduvijek bila i sada je. Prvo je bila nebitna jer ja tu ženu ne poznajem, tako da je ovo još apsurdnije, njezin napad na mene gdje se ona postavlja u situaciju da ona poznaje moju obitelj, mene i mog supruga tako da ja njezin broj imam niti sam ikad imala, niti sam joj bila kod kuće', započela je objašnjavati njihovu svađu u emisiji koja se emitira na portalu Večernjeg lista.

Borna Kotromanić na L'Adria Story Hall of Fameu 2023.
Story Press 

'Ja bih to objasnila da naprosto postoje neke osobe koje su užasno željne pažnje javnosti iz nekog razloga, koje žude za nekim tako javnim priznanjem pa se onda naprosto kače na situacije koje su u tom trenutku popularne. Ja ne znam kako bi to drugačije opisala', dodala je.

'Ja s njom nemam komunikaciju. Sve je lijepo civilizirano posloženo u rukama odvjetnika', nastavila je Nikolina o Borni koja je ranije objavljivala poruke koje je dobila od Vidoja.

Potvrdila je da njih dvije nisu prijateljice te da se ni ne sjeća kada i gdje su se upoznale, a na pitanje je li ona bila prijateljica njezinog pokojnog muža, odgovorila je: 'Ja nisam psihijatar, ja se ne bih upetljavala više u ovu analizu. Ne znam, morat ćeš pozvat nju.'

Borna je na to objavila fotografiju na kojoj pozira u zagrljaju Vidoja Ristovića.