'Sport je jako važan segment RTL-a i tako pristupam projektu, s velikom energijom da napravim dobar posao. Na RTL-u sam skoro 17 godina i uvijek je lijepa stvar kada tvoje kvalitete budu prepoznate', priča Marko Vargek, novi urednik RTL Sporta.

Marko Vargek
RTL 

Spreman je, kaže, na nove izazove i odgovornosti te je ponosan i uzbuđen zbog nove funkcije. Iza sebe ima niz velikih projekata, među kojima posebno pamti Svjetska nogometna prvenstva, Rusija 2018. i Katar 2022. kao vrhunac karijere.

'Biti dio tog uspjeha, vidjeti sve iz prvih redova, razgovarati svakodnevno s akterima, igračima, izbornikom - velika je privilegija. Sva rukometna natjecanja na kojima sam bio - Poljska, Katar, Francuska, Danska, Španjolska, Austrija - također ću posebno pamtiti', ispričao je Marko, koji je na RTL stigao kao mladi reporter, i odmah je, kaže, krenuo energično i strastveno raditi posao koji oduvijek želi raditi. Veliko reportersko iskustvo pomoći će mu i u novoj karijernoj ulozi.

'Uvelike će pomoći. Znam što se od reportera traži na terenu i koji su izazovi. Mislim da je komunikacija ključna stvar. Sve probleme možemo riješiti svi zajedno, treba slušati ljude', ističe.

Inače, Marko je u vezi s kazališnom redateljicom i glumicom Arijom Rizvić (29). U veljači će proslaviti treću godišnjicu veze i ne skrivaju koliko su zaljubljeni. Na društvenim mrežama često dijele zajedničke fotografije. 

Arija Rizvić i Marko Vargek poznati su domaći par
Bojan Zibar 

'Jako smo slični i volimo iste stvari, a kod njega mi je super što je hiperaktivan kao i ja pa smo stalno negdje - od izlazaka na elektronsku glazbu, do odlazaka u kazalište pa do šetnji u prirodu. I oboje smo veliki gurmani, ali ja ne kuham, Marko kuha', rekla je Arija u razgovoru za Story.hr.

Marko Vargek i Arija Rizvic
promo 

Podsjetimo, prije Arije, Marko je ljubio Mojmiru Pastorčić, voditeljicu i urednicu 'RTL Direkta'. U svibnju 2020. okončali su svoju vezu, a Story je tada ekskluzivno doznao kako je došlo ljubavnog kraha. Iako tada više nisu bili u vezi, nije htio davati izjave povodom prekida. Kako smo tada saznali, Marko se iselio iz njihovog zajedničkog stana te su svoj odnos nastavili isključivo kao kolege s posla.

Marko Vargek novi je urednik RTL Sporta
Story arhiva 

Još fotografija prelijepe Arije pogledajte u galeriji:

Instagram Arija Rizvić progovorila je o obiteljskoj tragediji