Prije 10 godina Momčilo Otašević se prvi put pojavio u domaćoj seriji. Bilo je to kada je igrao liječnika Filipa u 'Zori Dubrovačkoj', a publika se u njega odmah zaljubila. Tada je imao 23 godine, a za IN Magazin se prisjetio kako je sve to izgledalo na početku karijere. 

Momčilo Otašević
Robert Gašpert 

'Neki dan netko se sjetio, Ivica se šalio, šef vozača, kaže sjeća se prije deset godina, dolazi neki mali iz Crne Gore i ja sam tada vozio neki dobar auto jer sam snimio neku seriju pa sam sve što sam zaradio uložio u auto. Da sačuvam novac, da ne potrošim jer sam mlad, i veli Ivica čekam sad nekog malog, mali dolazi s dobrim autom kao što je ovo. I sad se šalimo - gdje je ono vrijeme kad su nas vozili razvozili, stalno se nešto mijenja, ali deset godina ovako je proletjelo', otkrio je Momčilo, kojeg su brzo počeli zvati miljenikom žena.

Kaže kako lijepe i blesave stvari uvijek prođu ispod radara, a upadne mu u oko samo ružan naslov i kad ga netko bocne. 

Momčilo Otašević o djeci
Story 

Ipak, bez obzira na to što se o njemu svašta pisalo, sada kaže kako više uopće ne obraća pažnju na to.

'Ako me netko moj pita samo odmahnem rukom', pojašnjava. Kaže kako djeca odu s njim na set, ali ne i na probe jer je to ozbiljan posao, a ako su oni kraj njega možda ne bi bio skroz koncentriran. 

Momčilo Otašević je smršavio 10 kilograma
Robert Gašpert 

"Ali evo jučer sam bio s Mašom ovuda. Ona uživa, ode u make up, šminka ona njih, vrzma se po setovima, zabavno joj je', ističe Momčilo koji kaže kako će možda i njegova djeca zaploviti glumačkim vodama poput oca, ali i majke Jelene Perčin.

Jelena Perčin i Momčilo Otašević imaju dvoje djece
Grgo Jelavic/PIXSELL 

'Ma volio bih da idu svojim stopama, pa ako budu slične mojim, neka ih, samo da idu svojim stopama i da budu sretni u životu i da rade to što vole. Nekako i meni je bilo tako, bilo je 'izvoli sine što hoćeš', upisao sam četiri, pet fakulteta, na kraju se vratio glumi', kaže Momčilo. Otašević ima pretrpan raspored, a kaže kako i za njega vrijedi onaj stereotip da su Crnogorci lijeni. 

Momčilo Otašević
Amir Hamzagic/ATAImages 

'Mi smo sigurno doktori za lijenost i za fjaku, to magistar doktor nauka za lijenost. Ali kad radim, radim. Kad ne radim, kad mogu sve je podređeno ljenčarenju. To se rijetko desi, ali se desi. Ideal slobodnog vremena i možda savršenstvo u životu je kad ja i moj kum sjedimo kod mene na Njeguše i kad kum izgovori: 'Kume jel nam dosadno' - jes to, ajde sad da nam je dosadno 24 sata možemo li', našalio se glumac. Nedavno je dospio u fokus javnosti jer nije platio porez

Više o životu Momčila pogledajte u galeriji: 

Story arhiva Jelena Perčin i Momčilo Otašević u sretnom su braku od 2018.