Kralj Charles je 'razmaženi' kraljevski član koji traži od posluge da mu peglaju čak i vezice na cipelama, tvrdi, Omid Scobie, biograf Harryja i Meghan.

Taj je autor u svojoj novoj knjizi naveo i da britanski kralj na putovanja ne ide bez svoje luksuzne, savršeno ispeglane posteljine od 1000 niti. Scobie tvrdi i da Charles voli da mu netko istisne 2,5 centimetara paste za zube na četkicu, što je dio njegove rutine prije spavanja.

Sve to otkriva isječak iz nove knjige 'Endgame' ovog 42-godišnjaka objavljen u The Sunu.

Kralj Charles i Camilla
Profimedia 

'Kada se vezice i najmanje pohabaju, član osoblja ih mora brzo zamijeniti novim, ispeglanim parom. Postoji čak i glasina (koju su, začudo, izvori potvrdili) da Charles voli da netko stisne točno jedan inč paste za zube na njegovu četkicu prije spavanja', piše Scobie.

U knjizi optužuje Charlesa da je Harryja nazvao 'onom budalom', kad je mlađi sin snimio Netflixov dokumentarac sa suprugom Meghan. Scobie piše da mu je jedan kraljev suradnik ispričao da je dokumentarac zatekao sve u palači te uzrokovao brojne glavobolje.

Buckinghamska palača priopćila je da ne želi komentirati ove navode kada ih je kontaktirao MailOnline.

Kralja Charlesa napali zbog obiteljskih fotografija.jpg
Oliver Dixon / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Prije nego je iscurio ovaj isječak iz knjige, otkriveno je da je Scobie princezu Kate opisao kao 'ženu koju užasava raditi bilo što osim smješkati se fotografima'.

'Mala postignuća koja smo vidjeli od princeze od Walesa možda ne bi bila zamijećena da su došla od bilo koga drugog, no kad Kate to radi, onda je vau', rekao je.

Princezini prijatelji odmah su se javili medijima, rekavši da je ovaj posljednji napad 'nepravedan' te da je Kate 'inteligentna, vrijedna i strastvena prema ciljevima koje promiče' zbog čega je 'popularna u javnosti'.

Dolly Parton odbila Kate Middleton
Profimedia 

U prošlosti su Scobieja nazivali 'glasom' vojvode i vojvotkinje od Sussexa zbog njegova simpatičnog portretiranja para, a očekuje se da će njegova nova knjiga dodatno produbiti razdor između Harryja i njegove obitelji.

U knjizi je Charlesa opisao kao oca s brojnim manama, koji je sinovima zabijao nož u leđa, dok je za Williama napisao da u dosluhu sa zaposlenicima palače smišlja prljave trikove, odnosno da koristi svoje pomoćnike i njihove kontakte s medijima kako bi svog mlađeg brata prikazao kao emocionalno krhkog. Meghan se Williamu pak nije sviđala od starta, tvrdi Scobie.

U knjizi piše i o borbi za moć favoriziranog princa Williama i 'nepopularnog' kralja Charlesa, tvrdeći da je otac ljubomoran na sliku koju sin uživa u javnosti te je svjestan da će njegova vladavina biti samo 'prijelazna' prije nego na tron dođe William koji će udahnuti novi život u monarhiju. Tvrdi i da je Charlesu smetala Harryjeva popularnost u medijima pa je jednom iskoristio Harryjeve nevolje kako bi poboljšao svoju sliku u javnosti.

Kralj Charles i princ Harry
Profimedia 

Danas nepostojeće novine News Of The World 2002. pisale su o Harryjevim problemima s drogom, a Scobie tvrdi da je Charles dopuštao suradnicima da otkriju osobne podatke o Harryju kako bi njega prikazali kao 'sjajnog tatu'.

Sussexovi su više puta zanijekali suradnju sa Scobiejem u nastanku knjige 'Finding Freedom', bestseleru koji je on 2020. napisao s Carolyn Durand. I Scobie inzistira na tome da nije prijatelj Sussexovih, niti je s njima bio u izravnom kontaktu zbog knjige.

Kako je prošao posljednji susret zaraćene četvorke pogledajte u galeriji:

Profimedia Prvo zajedničko pojavljivanje princa Harrya, Meghan Markle, princ Williama i Kate Middleton