1. Ella Dvornik i Charles Pearce

Ella Dvornik i Charles Pearce rastaju se nakon 4 godine braka
Instagram 

Influencerica Ella Dvornik potvrdila je za Story.hr da se razvodi od poduzetnika Charlesa Pearca nakon četiri godine braka.  Par se zaručio u Japanu 2016. godine, a u studenom 2017. dočekali prvo dijete, djevojčicu kojoj su dali ime Balie Dee. Drugu kćer, Lumi Wren, dobili su tri godine kasnije.

'Da, istina je, u procesu smo razvoda. Tu odluku nisam donijela jučer, ali postupak dugo traje i mislim da nije potrebno komentirati nešto što nije završeno. No ovih dana zaista se svašta pisalo i jasno mi je da javnost ima potrebu nagađati i komentirati na raznorazne načine. Charles i ja kao bračni partneri stigli smo do kraja priče', rekla nam je tada.

2. Jelena Perčin i Momčilo Otašević

Jelena Perčin i Momčilo Otašević imaju dvoje djece
Story 

Glumački par Jelena Perčin i Momčilo Otašević početkom 2023. godine iznenadili su obožavatelje viješću o razvodu nakon pet godina braka. Jelena i Momčilo upoznali su se i zaljubili na snimanju serije Zora dubrovačka, a vjenčali se 2018. u njegovoj rodnoj Crnoj Gori. Jelena je tad bila trudna s njihovim prvim djetetom. Kćerkica Maša rodila im se u kolovozu 2018., a krajem studenog 2020. dobili su i sinčića Jakšu. Jeleni je ovo bio drugi brak.

3. Ante Gelo i supruga

Poznati skladatelj i gitarist Ante Gelo ove se godine razveo u tajnosti, a kako je Story ekskluzivno doznao, srce 49-godišnjeg umjetnika osvojila je HRT-ova producentica Petra Topolovec, koja na nacionalnoj televiziji radi posljednje četiri godine.

'Nije htio zavaravati ni suprugu ni sebe. Nije mogao zatomiti emocije koje je vrlo brzo počeo osjećati prema Petri. Htio je biti fer prema svima. Ljubav se dogodila neplanirano i iznenada, sasvim neočekivano. Ipak, sretan je zbog svega', rekao nam je izvor blizak paru.

Do kraja ljeta njihova je veza pukmnula, a Gelu se krajem godine počelo povezivati s Jelenom Perčin.

Razvodi koji su nas šokirali u 2023.
Story 

4. Tara Thaller i Faris Pinjo

Glumica Tara Thaller i bosanskohercegovački glumac glumac i glazbenik Faris Pinjo sredinom godine otkrili su da se razvode nakon godinu i pol braka. Faris je tada za Večernji list otvorio dušu o kraju ljubavi s poznatom glumicom.

Razvode se Tara Thaller i Faris Pinjo
John Pavlish 

'Istina je. Tara i ja zajednički smo donijeli ovu odluku. Pokušali smo spasiti brak, ni brojne poslovne obaveze koje smo oboje imali proteklih mjeseci naprosto su dovele do toga da smo se međusobno udaljili', rekao je. U rujnu ove godine glumica je službeno potvrdila glasine o vezi s plesačem Mateom Cvenićem.

5. Tia i Mario Mamić

Tia i Mario Mamić svoj brak držali su podalje od očiju javnosti, a u prosincu ove godine potvrdili su razvod nakon nešto više od šest godina braka. Magazin Story ekskluzivno je donio priču o njihovom razvodu, kao i priopćenje od odvjetnice Nataše Pećarević u ime Tije Mamić te odvjetnika Ivana Stanića i Nikole Mandića u Marijevo ime.

Tia Mamić, Mario Mamić
Story 

 6. Sofía Vergara i Joe Manganiello

Glumački par Sofia Vergara i Joe Manganiellorazišli su se nakon sedam godina braka, potvrdili su izvori bliski paru. Ipak, oni su u izjavi za Page Six potvrdili da su zajednički donijeli ovu odluku, te da i dalje vode brigu jedno o drugome.

joe manganiello, sofia vergara
Instagram 

 7. Reese Witherspoon i Jim Toth

Glumica Reese Witherspoon i Jim Toth iznenadili su obožavatelje viješću o razvodu nakon 11 godina braka, i to samo nekoliko dana prije 12. godišnjice. Zajedno imaju dvoje djece, kći Avu i sina Deacona. Zajedno su odlučili  kako jedno drugome neće plaćati alimentaciju, što ne čudi, budući da oboje zarađuju više od 100 000 dolara godišnje.

Reese Witherspoon i agent za talente Jim Toth
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

 8. Kevin Costner i Christine Baumgartner

Christine Baumgartner podnijela je zahtjev za razvod od glumca Kevina Costneranakon 18 godina braka. Vijest o njihovom razlazu javnost je saznala još u svibnju, a nakon toga krenula je mučna sudska bitka oko imovine i to zato što je Kevin optužio uskoro bivšu suprugu da ga je opljačkala skupim kupovinama prije njihova razlaza. 

Kevin Costner i Christine Baumgartner
Profimedia 

9. Ariana Grande i Dalton Gomez

Pjevačica Ariana Grande i Dalton Gomez ranije ove godine potvrdili su razvod nakon samo dvije godine braka. Mega popularna glazbenica i agent za luksuzne nekretnine od tada 'tiho i s ljubavlju rade na svom prijateljstvu', potvrdio je izvor za People. Zvijezda nije dugo tugovala pa se sada doznalo da je u vezi s glumcem Ethanom Slaterom,  koji je u procesu rastave braka.

Ariana Grande i Dalton Gomez bili su u braku dvije godine
PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia 

 10. Ricky Martin i Jwan Yosef

Pjevač Ricky Martin i njegov partner Jwan Yosef objavili su da se razvode nakon šest godina braka. Zajedno imaju sinčića Rennu koji je na svijet stigao prije četiri godine.

Ricky Martin i suprug Jwan Yosef
Profimedia 

'Odlučili smo okončati naš brak s ljubavlju, poštovanjem i dostojanstvom, misleći na našu djecu i poštujući ono što smo prošli kao par svih ovih prekrasnih godina', izjavili su portorikanska superzvijezda i sirijsko-švedski umjetnik.

11. Billy Porter i Adam Smith

Flambojantni glumac Billy Porter i suprug Adam Smith također su odlučili otići svatko svojim putem sredinom ove godine, i to nakon šest godina braka.

Billy Porter i suprug Adam Smith
Mark RALSTON / AFP / Profimedia 

'Mogu potvrditi da su Billy Porter i njegov suprug Adam Smith donijeli tužnu odluku o raskidu braka nakon šest godina', rekao je glumčev glasnogovnornik Simon Halls.