'Biti u finalu je čast, kada to gledaš na televiziji ježiš se i navijaš za svoga favorita, a sada se ja nalazim u toj ulozi finalista i dat ću zadnje atome svoje snage da ispunim svoj cilj', govorio je Luka Veić iz 'MasterChefa' uoči finalnog kuhanja. Upravo to je i učinio i pobijedio u ovogodišnjoj sezoni showa. 

Luka Veić MasterChef
Nova TV 

Iako ima samo 19 godina, očarao je žiri, ali i publiku svojim kulinarskim umijećem. Dolazi iz sela Neorića u zaleđu Splita, a od samog početka bio je veliki favorit za pobjedu. 

Dolazak do finala nije očekivao, kaže, ali je vjerovao u to. Uz Luku se za titulu najboljeg amaterskog kuhara borila i Sarah Mikulec, a pobjeda joj je izmakla za dlaku. Bili su izjednačeni do deserta, koji je presudio u Lukinu korist. Osvojio je prestižnu titulu, ali i nagradu od 30.000 eura. 

MasterChef
Nova TV 

'Toliko sam sretan jer imam osobu pored sebe koja je uz mene od početka i koja je uvijek bila tu kada treba i Saru ne bih mijenjao ni za što. Možda smo i Sarah i ja očekivali još neke ljude u finalu, ali mi ćemo dati sve od sebe da ostanemo dostojni do kraja', govorio je Luka uoči finala. 

Luka Veić MasterChef
Nova TV 

Inače, Lukina mama je bila kuharica, a djed mu je bio veliki gurman. Želja mu je bila sinu ostaviti mesinicu i da s Lukom i njegovom mamom otvori obiteljski restoran. Djed je preminuo prije nego što su uspjeli realizirati tu ideju.

Luka Veić MasterChef
Nova TV 

Veliki utjecaj na Lukino kuhanje ima i ujna koja obožava kuhati i s njom najčešće razmjenjuje recepte, kuhinjske aparate i ideje. U kuhinji ga zanimaju tehnike i moderno dekoriranje, a u slobodno vrijeme Luka pleše folklor u Muću.

Više o prijašnjim finalistima 'MasterChefa', pogledajte u galeriji: 

Nova TV Ivan Temšić pobijedio je u MasterChefu 2021. godine, a iza sebe je ostavio Goranu Milaković Goge i Željku Bleuš