Glazbena diva Tereza Kesovija svog prvog supruga supruga, Miru Ungara, upoznala dok je još bila u Zagrebu na akademiji.

Miro je u jednom ranijem intervjuu progovorio o njihovom braku te otkrio da ju je prvi put ugledao u proljeće 1961. u dvorani Istra nakon što se vratio s dužeg boravka u inozemstvu.

Tereza Kesovija i Miro Ungar.
Slavko Midžor / Pixsell 

‘Htio sam vidjeti što nudi domaća scena. Ne budi lijen, odem na koncert, a na scenu izlazi jedna mlada dama koja pjeva posebno, drukčije. Relativno je to za mene bilo staromodno. Pjevala je neku kanconu, ali milozvučno, lijepo, ugodno je bilo slušati, meni se to dopalo iako je bilo drukčije od muzike koju sam ja volio i slušao. A ja sam volio moderne pjesme onoga vremena, jazz, a njezino pjevanje nije s jazzom imalo dodirnih točaka. Ipak, ona me na neki način opčinila tim pjevanjem. Otišao sam k njima u garderobu da se upoznam s tim pjevačima’, ispričao je tad za Večernji list.

Romansa je brzo počela, a vjenčali su se već iduće godine na Svetog Vlahu. Godinu dana kasnije dobili su sina Alana, a neko vrijeme obitelj je živjela u Parizu.

Tereza Kesovija
YouTube 

Par se razveo 1973. godine, nakon čega su se svo troje vratili u Zagreb.

‘Vratio sam se da budem bliže sinu iako je on bio s mamom. Kad se naš dom raspao, više nisam imao motiva ostati u Francuskoj’, rekao je Miro.

Ljubavna priča Tereze Kesovije i Mire Ungara
Story 

Podsjetimo, Terezin drugi suprug bio je Ronald Lopatny. Bili su zajedno 16 godina, no o njihovoj se vezi ne zna puno. Tereza je jednom prilikom ispričala kako su se upoznali, ali i kako ju je Ronald zaprosio.

Tereza je u vrijeme kad je upoznala Ronalda bila u braku s Mirom Ungarom, s kojim se razvela već iduće godine.

Tereza Kesovija i Ronald Lopatny bili su zajedno 16 godina.jpg
Story arhiva 

Upoznali su se, kako se navodi u knjizi 'Bolja prošlost', a prenosi portal XXZ, 1972. godine u teatru 'ITD'. Jedno drugom ih je predstavio Terezin prijatelj i klavijaturist Branko Bulić, a to je poznanstvo preraslo u ljubav.

'Nisam u Ronaldu vidjela vaterpolista 'Mladosti', niti jugoslavenskog reprezentativca u 150 utakmica, diplomiranog ekonomista, poslovnog čovjeka nepogrešive intuicije i čvrstih živaca. Nisam znala da će postati moj savjetnik i menadžer u showbusinessu, umjetnički, čak i modni savjetnik. Zaljubila sam se kao šiparica, a on mi je znao uzvratiti', otkrila je tad.

Tereza Kesovija je izašla iz bolnice
Robert Gašpert 

U istom je intervjuu ispričala i kako ju je zaprosio na pomalo neobičan način.

'Kad sam ga pozvala da me prati na turneji po Australiji, odgovorio je: 'Hoću, ali da se prije toga vjenčamo'. Ne govoreći mu ništa razvela sam se. Bilo mi je najvažnije da izbjegnemo sve formalnosti 'prave svadbe'. Na kraju, kao kumovi, vjenčali su nas jedan profesor i jedan odvjetnik', ispričala je Tereza.

Kako se Tereza Kesovija mijenjala kroz godine pogledajte u galeriji:

YouTube Tereza Kesovija kroz godine je dokazala da je jedna od najvećih zvijezda hrvatske glazbe