Nacional piše da se dogodio dramatičan zaplet u borbi za skrbništvo nad Severininim sinom Aleksandrom, nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu koji je povrijedio Zakon o parničnom postupku. Milan Popović i Severina više neće imati zajedničko skrbništvo, što je 2021. odredio Županijski sud u Splitu, već se Aleksandar, koji će uskoro napuniti 12 godina – opet vraća ocu. Odluka stupa odmah na snagu, a neće je odgoditi ni žalba pjevačice.

Iz presude je vidljivo i kako nitko od vještaka nije ispitan te je izričito zatraženo da se vještaci usmeno saslušaju, navodi Nacional. Sud je naveo kako je vještake, kliničku psihologinju Ivanu Dijanić te Vladimira Grošića, specijalista psihijatrije, pozvao na ročište, na koje nisu došli. Svoj nedolazak, kako stoji u spisima, vještaci su ispričali. Dijanić je kao razlog nemogućnosti dolaska navela zdravstvene razloge dok je Grošić kazao 'da zbog trenutnog zdravstvenog stanja, a koje je vezano za ovaj predmet nije u mogućnosti zbog narušenih kognitivnih sposobnosti i intelektualnih sposobnosti kvalitetno raspravljati odnosno aktivno sudjelovati u procesu'.

Na suđenju liječniku Gzimu Redžepiju, bliskom suradniku pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Goršić je ispričao detalje svojih susreta s Redžepijem, ali i sa Severinom.

'Redžepi se hvalisao što je napravio i što planira napraviti. Spominjao je novi projekt, razne ljude iz svog okruženja pa tako i Milana Popovića da je dobar čovjek i otac. Doživio sam manji stres jer sam na slovo ‘M’ imao već trzaje, ludio sam i to sam odmah povezao s vještačenjem koje nitko nije htio treći put napraviti, a meni je to bio zamah u karijeri. No, razgovor je tu završio i rekao mi je da razmislim o svemu o čemu smo razgovarali i da se čujemo za nekoliko dana. Osim te pričice o Popoviću, nije bilo ni spomena o vještačenju. Ništa od mene Redžepi nije tražio ni nudio, niti mi je prijetio. Taj razgovor tad je bila samo nelagoda i čista nula u odnosu na ono što sam prošao sa Severinom Vučković, a to su strah, nemoć, nesigurnost, prijetnje…', ispričao je Goršić, prenosi Jutarnji list.

Dodao je da je nakon nekoliko dana javio Redžepiju da će se izuzeti iz spomenutog slučaja, ali i da će o poslovnoj suradnji na novom projektu još razmisliti.

Milan Popović je dao intervju za Story
Robert Gašpert 

'Na jesen sam na Općinskom sudu urudžbirao zahtjev za svojim izuzećem iz predmeta jer su mi se zaredale stvari u životu tako da mi je profesionalno bilo preteško i presloženo, a znajući što me još čeka u vještačenju, odlučio sam se povući. O tome sam obavijestio i sutkinju, usmeno i pisano te sam mislio da sam se tog predmeta tad i riješio. No, onda mi je od Severine stigla poruka na mobitel da se nađemo. A toj poruci, da pojasnim, prethodila su tijekom ljeta vrlo iscrpljujuća vještačenja nje, Popovića i sina u KBC Zagreb. A taj susret nije htjela da bude u bolnici, pa niti na javnom mjestu, tako da sam joj rekao da navečer trčim po Maksimiru. Našli smo se na ulazu u park, sjeli smo na klupicu kod jezera. Ona je odmah iz ruksaka vadila neke dokumente kao nove dokaze. Rekao sam joj da više nisam u predmetu i da te papire preda na sud. Ona to nije znala i rasplakala se', pričao je.

Ispričao je kako se pokušavao izvući iz tog razgovora, ali Severina nije odustajala.

'Vadim se iz razgovora, a ona navaljuje. Gurala mi je te papire, govorila da je puno očekivala od mene i suvještakinje. Ne znam što je bilo u tim papirima. Severina je mršava k’o kuga, stalno plače i vidim da joj treba psihološka pomoć. Ja nju ne vidim kao Severinu, nego kao moj krug svakodnevnih ljudi. Hodala je za mnom. Najednom se njezina ruka našla na mom koljenu. Imao sam kratke hlače, bilo je vruće, a to mi je značilo kao da sam dotaknuo jednu letvicu na klupi, nikakvi osjećaji. Bila je to meni bomba. Rekao sam joj da kvari moju zonu komfora, da meni sve to ne treba. Ona je u taj park došla s jednom zamisli, a ja s drugom i objašnjavao sam joj da taj predmet za vještačenje više nije moj. Sve je to u parku trajalo 15-ak minuta možda, a meni se činilo kao vječnost. Taj njezin slučaj je vrlo jednostavan, ali je medijski napuhan. Ima na tisuće stranica jer je puno dopisa i prepiski, a nalaz je vrlo jednostavan i branio bih ga do kraja života', opisao je.

dr. sc. Gzim Redžepi, dr. med.
Dražen Kokorić 

Severina je potvrdila i u USKOK-u da su se našli u Maksimiru.

'Imala sam dodatnih saznanja koja sam smatrala bitnima za predmet pa sam vještaku poslala poruku i dogovorila susret. Bila sam iznenađena takvim dogovorom, ali sam smatrala bitnim da vještaci budu upoznati s novim činjenicama. Namjeravala sam mu predati papire koje sam nosila, ali on ih uzeo nije jer mi je priopćio da je tražio izuzeće iz slučaja. Tom prilikom mi je rekao i da je od kraja kolovoza izložen pritiscima s očeve strane te da mu je to sve preteško pa je zato donio takvu odluku', rekla je.

Kasnije je na društvenim mrežama objavila poruke koje su ona i vještak razmjenjivali:

severina.jpg
Instagram