Ovoga tjedna Severina Vučković i Milan Popović te njihovo skrbništvo nad sinom ponovno je došlo u fokus javnosti. Vrhovni sud je odlučio da Milan i Severina više neće imati zajedničko skrbništvo, što je 2021. odredio Županijski sud u Splitu, već se Aleksandar, koji će uskoro napuniti 12 godina - opet vraća ocu.Odluka stupa odmah na snagu, a neće je odgoditi ni žalba pjevačice.

Severina i Milan Popović bili su u vezi dvije godine i imaju sina
Story arhiva 

Pjevačica je zbog toga dana na društvenim mrežama aktivnija nego inače, dobila poruke podrške i privatno i javno, a svi su čekali da se prvi put nakon te odluke pojavi na nekom koncertu. Znali su da će zasigurno imati što za reći. Kako je otkrila u petak, kada je snimila video iz Zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu, otputovala je avionom u Sarajevo jer je imala koncert na Jahorini. 

Severina
Armin Durgut /Pixsell 

Na nastup je došla u bijelom odijelu i prije nego što je zapjevala, pročitala je potresan govor o svemu što joj se dogodilo. 

'Moja obaveza, moja dužnost bila je da dođem ovdje. Nisam ustala iz kreveta 4 dana. Onda sam ustala, morala se obući, našminkati, napraviti frizuru i pokloniti vam se', počela je Severina svoj govor i dobila veliki pljesak publike. 

Severina i Aleksandar
Instagram 

'Prije svega, pokloniti se svim malim i nemoćnim ženicama koje su mi dale snage... Kako mi je lijepo predsjednik Vrhovnog suda rekao, meni velikoj i moćnoj... Da ovih dana uopće smognem snage ustati iz kreveta i ispratiti dijete u školu i da svima vama koji mi dajete neizmjernu ljubav pokušam osobno se zahvaliti. Ne smijem biti nepoštena, moram zahvaliti i svim muškarcima. Posebno mojim kolegama sa scene. Moj inboks na Instagramu je pun. Mnoge od vas dijele sa mnom svoja iskustva, ima potresnih koja su me rasplakala i jako puno ih je baš iz BiH koje su žrtve nasilja institucija. Znam i za jedan slučaj iz Hercegovine, majku dvije curice da idu ocu zlostavljaču, koji ih je obje silovao', pročitala je Severina. Dodala je da joj često kažu da moramo šutjeti kad su djeca u pitanju, ali napominje kako je ona šutjela, a da je druga strana pričala. 

Severina
Dragan Mijatović 

'A ja sam čekala i vjerovala hrvatskom pravnom sustavu, kao što to žene u Bosni vjeruju. Šutjela sam dok mi nisu prvi put oduzeli dijete. Od tada govorim o nepravdama sistema, o organiziranoj otmici djece kad su bogati i moćni očevi u pitanju. I ja neću stati, i nadam se da i vi, sve žene iz BiH nećete stati', istaknula je. 

Više fotografija Severine pogledjate u galeriji:

Instagram Severina i Aleksandar