'Rekli su mi ono ča su znali, virova sam jer sam bija mali', pjevao je Mirko Brkljača pjesmu Olivera Dragojevića 'Oprosti mi, pape' u dvorani Krešimira Ćosića (Višnjik) u Zadru. Riječ je o ocu glazbenika Jure Brkljače, koji je također pjevač, a sad je pokazao na koga je njegov sin 'pokupio' dobar glas. 

Video koji kruži društvenim mrežama nastao je na koncertu 'Tragom Olivera' 2. prosinca 2023. 

'Otac našeg Jure! Divota', stoji ispod videa, kojeg je 'lajkao' i Jure. Mikrofon mu nije dao sin, već Tedi Spalato, koji je očito znao koliko dobar glas ima Jurin otac. U komentarima su pratitelji hvalili Mirka i divili se njegovu vokalu.

Inače, Mirko je poznat pjevač u Zadru i okolici, a znaju ga i po brojnim humanitarnim djelima koja je napravio. Primjerice, odmah bi se odazvao na humanitarne koncerte, znao ih je i organizirati kad je bilo potrebno, a pomagao je i onima koji zimi nisu imali drva za ogrjev.

'Želim da mi se javi obitelj koja je stvarno siromašna i koja si ne može priuštiti kupnju drva. Na terenu ima dosta toga. Ja ću pomoći u poslu, ali tražim od njih da mi pomognu očistiti teren koji namjeravam prodati. Drva su njihova, trebaju ih tek popilati i ništa drugo ne tražim zauzvrat', rekao je prije nekoliko godina Mirko za ZadarNews.

Koncerti program i unikatan glazbeni projekt napravljen je povodom 5. godišnjice smrti i u spomen na legendarnog Olivera Dragojevića.

Oliver Dragojević preminuo je 2018.
Story arhiva 

Nastupali su Oliverovi 'Dupini', Petar Dragojević, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Jure Brkljača, Dino Petrić, Cambi i mnogi drugi. 'Dupini' su tri desetljeća svirali s Oliverovom, a u ožujku 2022. vratili su se na domaću scenu i s Petrom Dragojevićem snimili obradu Oliverove 'Nedostaješ mi ti'. Od tada su nastupali diljem regije u sklopu projekta 'Tragom Olivera'. 

Više fotografija Jure pogledajte u galeriji: 

Instagram, Robert Gašpert Mladi pjevač već godinama oduševljava publiku, a njegov vokal uspoređivali su i s legendarnim Oliverom Dragojevićem