Bivšeg kralja Španjolske poznaju mnogi, a proslavio ga je promiskuitetan stil života.Juan Carlos I. imao je ljubavnicu s kojom je varao kraljicu Sofiju, koja se svega odrekla zbog njega. Ljubavnica ga je na kraju koštala prijestolja, jer se njihova afera našla u centru skandala pa je abdicirao s vlasti 2014. 

Juan Carlos I. došao je na sprovod kraljice Elizabete II.
Profimedia 

Tri godine kasnije je objavljena knjiga koja tvrdi kako je kralj imao 5000 ljubavnica. U njoj se navode detalji njegova burnog izvanbračnog života.U Madridu je godinama bila 'javna tajna' da je kralj ženskaroš nezasitnog apetita. Jedina žena kojoj nije posvećivao svoje vrijeme i naklonost bila je njegova supruga Sofia. 

Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn otkrila je detalje afere s bivšim španjolskim kraljem
Profimedia 

Corinna zu Sayn-Wittgenstein, poznatija kao nekadašnja ljubavnica bivšeg španjolskog kralja, u posljednjoj epizodi podcasta 'Corinna i kralj' govorila je o njihovu kontroverznom putovanju u Bocvanu 2012. godine.Vjeruje se da su bili u vezi između 2004. i 2009. i da nisu bili zajedno kada su išli u Bocvanu, gdje su slavili 10. rođendan njezina sina. Corinna je rekla kako nije dugo trebalo da shvati kako kralj planira iskoristiti odmor na drukčiji način. Uzeo si je nekoliko kutija vina, a nakon pijane noći, budio se u bolovima, ne sjećajući se ničeg. Corinna je morala osigurati privatni zrakoplov kako bi se vratila u Španjolsku. Sirijski biznismen je platio sve, a to se tajilo od španjolske vlade. Čim se kralj vratio, svi su znali za luksuzno putovanje.

Španjolski kralj Juan Carlos I. abdicirao je s prijestolja 2014.
Profimedia 

Corinna je bila pod ogromnim pritiskom, a u jednom trenu susrela se i s kraljevom suprugom. 

'Kraljica Sofia je bijesno upala u sobu. Pokazala je na mene i rekla mi da zna tko sam. Htjela sam propasti u zemlju', rekla je Corinna. Juan Carlos je bio zbunjen i nije znao kako srediti situaciju. Corinna ga je optužila za korupciju prije nego što je abdicirao. Rekla je da je redovito viđala kralja kako se s putovanja nosi torbe pune gotovine.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn
Profimedia 

Nakon prekida veze kralja i Corinne, ona tvrdi da ju je monarh maltretirao da vrati 65 milijuna eura koje je prebacio na njezin bankovni račun 2012. godine. Taj je iznos bio ključan dokaz korupcije u slučaju pokrenutog protiv njega. Zbog toga je i 2020. pobjegao u Abu Dhabi jer su švicarski tužitelji otvorili istragu o njegovim bankovnim računima. Sve optužbe su ipak odbačene zbog nedostatka dokaza, imuniteta koji je doživio kao kralj i zastare. 

Prošle godine je Juan Carlos I. pobijedio na sudu u Londonu i ne mora platiti 153 milijuna dolara nekadašnjoj ljubavnici jer je utvrđeno da je nije maltertirao i špijunirao nakon prekida, kao što je Corinna tvrdila. 

Više fotografija preljubnika Juan Carlosa pogledajte u galeriji:

Profimedia Bivši španjolski kralj Juan Carlos I. abdicirao je 2014. s trona zbog malverzacija