Nakon što mu je prošle godine dijagnosticirana frontotemporalna demencija, glumac Bruce Willis rijetko se pojavljuje u javnosti. Voljeni glumac već dvije godine boluje i od afazije, a sada se sve teže nosi s teškom bolešću

Bruce Willis i Emma Heming imaju dvije kćeri
Instagram (@emmahemingwillis) 

Njegova supruga Emma Heming Willis nerijetko izvještava obožavatelje o glumčevom zdravstvenom stanju,a  sada je podijelila jedan članak o suprugovoj bolesti i negirala napise da 'u njenom suprugu više nema radosti'.

'Moje iskustvo je da dvije stvari mogu biti istinite i postojati u isto vrijeme. Tuga i duboka ljubav. Tuga i duboka povezanost. Trauma i otpornost. Morala sam se skloniti sa svog puta da dođem ovdje, ali jednom kad sam stigla, život se stvarno počeo slagati sa smislom i imala sam pravi osjećaj svrhe. Toliko je ljepote i duše u ovoj priči', rekla je.

Emma se u nastavku osvrnula i na važnost educiranja o neurokognitivnim bolestima, a svojim pratiteljima je poručila da zajedničkim snagama mogu promijeniti diskurz o bolesti.

'Evo što sam shvatila: obrazuju nas krive osobe. Osobe koje imaju mišljenje umjesto iskustva. Osobe koje nisu posvetile vrijeme kako bi se pravilno educirale o neurokognitivnim bolestima. Prestanite plašiti ljude misleći da kad jednom dobiju dijagnozu neke vrste neurokognitivne bolesti - 'To je to, gotovo je, spakirajmo se, ništa drugo za vidjeti ovdje, gotovi smo' - ne, potpuno je suprotno od toga', rekla je.

Glumac Bruce Willis u vožnji s prijateljem.
Stoianov / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Podsjetimo, o glumčevom zdravstvenom stanju nedavno je progovorio i Glenn Gordon Caron, koji je posjetio Brucea.

'Moj osjećaj je da on samo prve tri minute razgovora zna tko sam. Ne priča više, nekada je bio strastveni čitač, a sada je od toga odustao. Sve te jezične vještine više mu nisu dostupne. Kad ste s njim, znate da je on Bruce i zahvalni ste što je tu, ali nema u njemu više radosti življenja', rekao je.

Više fotografija poznatog glumca s obitelji pogledajte u galeriji:

Instagram Obiteljske fotografije Brucea Willisa