Ivan Temšić je krajem 2021. pobijedio u MasterChefu i tada je hobi postao životni poziv. U rujnu prošle godine otvorio je restoran u Splitu na Matejuški koji se zove 'eVala 1903'. Priznao je da je njegov početak dana uvijek neočekivan, ali jutarnja kava i odlazak po namirnice su neizostavni.
'Uvijek kasnim i nabavka je u zadnji čas, ali neposredna je blizina peškarije, imamo novi menu pa ćemo kod naših šinjorina s peškarije nešto uspit izvući', rekao je Ivan za InMagazin. S obzirom na to da nije Dalmatinac već Prigorac, šali se kako kvalitetnu ribu prepoznaje po najljepšoj prodavačici na ribarnici.
'Da mi je ikad itko rekao da ću imati svoj restoran i raditi u kuhinji općenito i da sam to spomenuo svojim roditeljima mislim da bi me potjerali ranije iz kuće. Sama korona, nedostatak odlaska u dućan, me potaklo da se sve više i više zaigram u kuhinji i počeo sam raditi neke kreativne stvari. Dogodio se MasterChef i hrana je postala ljubav i emocija i sad smo tu di jesmo', priča.
Ivan priznaje da je natjecanjem u Masterchefu dobio više samopouzdanja, ali i veliku količinu kulinarskog znanja, koje iz dana u dan koristi i u vlastitoj kuhinji. Istinski je sretan što ima veliku potporu bližnjih u svemu. Djevojka Gabriela prihvatila je njegov užurbani način života, a čak je i zaposlena u restoranu oko sektora prodaje i marketinga.
'Tu je uvijek da pripomogne, ali i da opasku jer ona je ta koja nikada neće lagati. Tu je cilo vrime tako da smo spojili ugodno s korisnim', kaže Ivan.
Više fotografija Ivana i Gabriele pogledajte u galeriji: