Zašto princ William nije bio na snimci kojom je Kate Middleton objavila da se bori s rakom? Pitanje je to koje je mučilo mnoge od njene šokantne objave, a čini se da je sad došao odgovor.

Princeza od Walesa (42) sjedila je sama na klupi u video poruci objavljenoj 22. ožujka. Izvor iz palače tvrdi da je to bila u potpunosti Kateina odluka.

'To je njena poruka o njezinom zdravlju, htjela je osobno prenijeti poruku', rekao je izvor za magazin People.

Kate Middleton i Princ William.
James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Unatoč njegovoj odsutnosti na snimanju videa, princa od Walesa njegova supruga pohvalila je kao 'veliki izvor utjehe i sigurnosti' tijekom njenog liječenja.

Drugi izvor rekao je za People kako je William, s kojim je u vezi 13 godina, Katein stup snage.

'On je vrlo pouzdana, jaka osoba. Ne osjeća se izolirano u ovome zbog Williama, koji je uz nju', rekla je dugogodišnja obiteljska prijateljica.

'Važno mu je da ona osjeća da joj pruža podršku. Ona se uopće ne osjeća izolirano. Nuklearna obitelj koju su tako dobro stvorili neizmjerna je potpora ne samo njemu nego i Catherine', dodala je prijateljica.

Ove izjave pojavile su se u trenutku kad su objavljeni novi detalji o privatnom odmoru peteročlane obitelji, a izvor je za britanski Mirror rekao da su se William i Kate usredotočili na to da se zabave.

kate middleton
YouTube 

Navodno su se uputili na svoje prostrano imanje Anmer Hall u Norfolku ubrzo nakon što su krenuli praznici u školi njihove djece.

'Obitelj samo želi otići za Uskrs, provesti vrijeme zajedno, zatvoriti se od svijeta i krenuti dalje', rekao je izvor. Tijekom neizmjerno teškog razdoblja, George, Charlotte i Louis uspjeli su utješiti svoje roditelje.

'Djeca su u središtu njihova svijeta... Ohrabruje izvanredna otpornost djece', dodao je izvor.

U emotivnoj izjavi prošlog mjeseca, Kate je 'osobno' zahvalila javnosti na 'razumijevanju' tijekom njenog oporavka od operacije.

Bilo je to nevjerojatno teških nekoliko mjeseci za cijelu našu obitelj, ali imala sam fantastičan liječnički tim koji se sjajno brinuo o meni, na čemu sam im jako zahvalna', rekla je.

Kate Middleton,
Pool / Zuma Press / Profimedia 

'William i ja činili smo sve što možemo da ovo privatno obradimo za dobrobit naše mlade obitelji. Kao što možete zamisliti, za ovo je trebalo vremena. Trebalo mi je vremena da se oporavim od teške operacije da bih mogao započeti liječenje. Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji je njima prikladan i da ih uvjerimo da ću biti dobro', dodala je.

Tijekom kraljevskih obaveza prošlog tjedna kraljica Camilla je rekla građanima da je Kate biti 'oduševljena' njihovim lijepim željama.

The Prince and Princess of Wales / Ferrari / Profimedia, Stephen Pond / PA Images / Profimedia Kate Middleton i princ William s djecom