Da život nije bajka čak ni kad si princ, William, britanski prijestolonasljednik rano je naučio.

Kad je imao samo 15 godina tragično je izgubio najvažniju osobu u svom životu- majku Dianu, a tad je bio prisiljen na nezamislivo- da s bratom hoda iza njenog lijesa na očigled cijelog svijeta. William se, iako nevoljko i uz cijenu koju je platio njegov djed, princ Phillip, pokorio i ispunio svoje dužnosti.

Princ William hodao je iz lijesa svoje majke kad mu je bilo 15 godina
Profimedia 

Drugi je težak udarac uslijedio kad je njegov brat, princ Harry, napustio obitelj i sa suprugom Meghan Markle, ne samo odustao od kraljevskih dužnosti, već i počeo blatiti svoju obitelj gdje god je stigao. Čak i kad je prestao razgovarati s bratom, i kad su svi njihovi sukobi izašli u javnost, William se ponio kao dobar sin i princ, te je svoje osjećaje držao podalje od očiju svojih podanika.

Kako se princ William nosi s bolestima u obitelji
Tolga AKMEN / AFP / Profimedia 

Prije godinu i pol izgubio je baku, kraljicu Elizabetu, koja mu je cijeli život bila najjači oslonac. I tom je prilikom William mislio prvo na svoje dužnosti i od bake se oprostio dirljivom, ali uzdržanom porukom.

‘Slavna je rečenica moje bake da je tuga cijena koju plaćamo za ljubav. Sva tuga koju ćemo osjećati u nadolazećim tjednim bit će svjedočanstvo ljubavi koju smo osjećali prema našoj izvanrednoj kraljici. Odat ću počast njenoj uspomeni podržavajući svog oca, kralja, na svaki način na koji budem mogao’, rekao je tom prilikom, između ostalog, stavljajući naglasak na sve što je, kao budući kralj, naučio od svoje bake.

Članovi kraljevske obitelji se ne grle
Profimedia 

Teško ga je, nema sumnje, pogodila vijest da je njegov otac, kralj Charles, dobio rak. William je u tim najtežim trenucima priskočio ocu i preuzeo dio njegovih dužnosti, a zbližio se i s njegovom suprugom Camillom, s kojom ima kompliciran odnos. 

Kako se princ William nosi s bolestima u obitelji
Instagram 

No, vjerojatno se nikad nije nadao da će ga vrlo kratko nakon vijesti o očevoj bolesti, naći još gora. Rak je dobila i njegova supruga Kate Middleton. O princezinom se zdravlju dugo nagađalo sve dok je ona nije otkrila da joj je dijagnosticiran rak o čemu je progovorila u emotivnom videu. William nije bio s njom.

Ta činjenica nije promakla njegovim podanicima, ni obožavateljima diljem svijeta, pa su ga neki već počeli prozivati zbog toga. Pokazalo se kasnije da je to bila princezina želja i da je William neprestano uz nju, a za voljenu Kate je čak prilagodio svoj raspored, iako kraljevske dužnosti još uvijek disciplinirano obavlja.

'Napravila je to uz potpunu podršku i savjete. William je bio uključen u sve razgovore oko toga. Na svakoj razini je želio da Kate to nije trebala napraviti. Ali, to je bila njezina odluka, nije joj zamjerio i u potpunosti ju je podržao', rekao je izvor.

Kate Middleton i princ William s djecom
Profimedia 

Princ William nosi se sa situacijom koja bi mnogima bila dovoljna za slom, no on i dalje uporno na licu nosi osmijeh i pokušava održati pozitivnu energiju.

Kako prenose strani mediji, princ snagu crpi iz primjera svoje bake, pokojne kraljice Elizabete II., koja je u javnosti uvijek imala snage, osmijeha i vedrine. Naime, kako se navodi, William, kao i ona, ima snažan karakter.

'Puno je naučio iz bakine borbe pred kraj njezina života pa se pokušava nositi sa stvarima poput nje. Pred njim su teška vremena, ali dobro se nosi s pritiskom, rekao je izvor blizak obitelji za People.

Sada se potpuno posvetio obitelji.

Princ William i Kate Middleton s obitelji u Westminsterskoj opatiji.jpg
Profimedia 

'Zna da će pritisak na njega samo rasti, ali dobro je uvježban za ulogu koja ga čeka. Fokusirao se na svoju obitelj u ovim teškim danima, što je kraljica učinila kada je Diana preminula', rekao je drugi izbor, ističući da je William iz ovoga izvukao važnu lekciju.

Više obiteljskih fotografija princa Williama i Kate Middleton pogledajte u galeriji: 

The Prince and Princess of Wales / Ferrari / Profimedia, Stephen Pond / PA Images / Profimedia Kate Middleton i princ William s djecom