Bivša urednica i voditeljica emisije 'Provjereno' Ivana Paradžiković nedavno je gostovala u LOOD podcastu kod voditeljice Ane Čerenšek, a ovom prigodom otvorila je dušu o ratnim godinama i traumama iz izbjeglištva koje su ostavile neizbresiv trag na njen život.

Ivana je rođenda u Srijemskoj Mitrovici, a za vrijeme rata s obitelji je pobjegla u Njemačku.

'U jednom trenutku moji su bili jako bogati tamo. Koliko je deda imao zemlje i koliko smo mi bili moćni u materijalnom i financijskom smislu da smo mogli imati sve što poželimo. I odjednom preko noći smo ostali bez svega i završili smo u samostanu u Njemačkoj. Živimo u jednoj sobi sa časnim sestrama i nemamo doslovno za kruh', započela je.

Ivana je u nastavku priznala da su traume koje je doživjela utjecale na izbor novinarske karijere, a jedno gorko sjećanje iz izbjeglištva prati je i danas.

'I ja u školi idem u razred s izbjeglicama, sa Turcima, Španjolcima, Grcima i svako jutro nam se mali Nijemci rugaju dok mi prolazimo hodnikom i viču nam: 'Scheisse Ausländer'. I to 'Scheisse Ausländer' se meni toliko urezalo u moj DNK, ja mislim da se ja cijeli život dokazujem toj djeci iz tog hodnika i da sam zato izabrala tu karijeru gdje se borim za marginalizirane i nemoćne. Iz te neke boli sam stvorila svoju snagu za druge ljude', rekla je.

Ivana Paradžiković o rodnoj kući u Vukovaru
Story arhiva 

Podsjećamo, Ivana je nedavno za Telegram priznala kako se osjećala kad je došao kraj njenom radnom odnosu s Novom TV. Kako je ispričala, u to vrijeme nije znala što se događa, te da je mislila da više ne vrijedi.

'Nije postojala moja obitelj, privatni život. Nije postojalo ništa osim tog posla i ja sam to sama tako posložila jer je sve to bilo znatno veće od mene. No, kada to tako posložite, a tog posla odjednom više ne bude – onda je poprilično teško stati ponovno na noge', priznala je.

Ipak, pozitivna strana cijele priče je to što danas bolje upoznaje sina Huga, jer ranije zbog posla nije mogla provoditi puno vremena s njim.

Više Ivaninih fotografija pogledajte u galeriji:

Story, Instagram ivana paradžiković