Pokojni vojvoda od Edinburgha, princ Phillip, koji je preminuo 2021. u dobi od 99 godina - navodno je imao zlobni nadimak za Meghan Markle. Otkriva to uloomak iz knjige 'My Mother And I' koju je napisala Ingrid Seward.

Seward, glavna urednica časopisa Majesty i kraljevska biografkinja, poznata je kao jedna od najistaknutijih i najcjenjenijih pisaca o britanskoj kraljevskoj obitelji te je dosad objavila više od desetak knjiga o slavnoj obitelji, uključujući 'Kraljičin govor', 'Moj muž i ja' i 'Prince Philip Revealed'.

Pogrdni nadimak koji je djed princa Harryja dao Meghan Markle
Profimedia 

Kako prenosi The Telegraph, u knjizi se otkriva koji je nadimak princ Phillip dao vojvotkinji od Sussexa i glumici iz serije 'Suits', koja je udajom ušla u kraljevsku obitelj 2018. godine.

Kako piše Seward, princ Philip Meghan je nazivao'vojvotkinjom od Windsora'. Ovaj nadimak je jasna referenca na kontroverznu Amerikanku Wallis Simpson, koja je nosila istu titulu.

Wallis, razvedena Amerikanka, udala se za Edwarda VIII. 1937. nakon što je abdicirao s britanskog prijestolja, što je izazvalo veliki skandal.

meghan markle
Profimedia 

Edward VIII., ujak pokojne kraljice Elizabete II, suočio se s velikim protivljenjem Engleske crkve i tadašnjeg premijera Ujedinjenog Kraljevstva Stanleya Baldwina, njegovoj ženidbi sa Simpson. Naime, tvrdilo se da je javnost neće prihvatiti kao kraljicu zbog njenog bračnog statusa i stila života.

Kasnije im je Edwardov mlađi brat, kralj George VI., dodijelio titulu vojvode i vojvotkinje od Windsora.

U knjizi se napominje da je Philip smatrao 'čudnim' koliko ga Markle podsjeća na Simpson. Obje su bile vitke, tamnokose i glamurozne američke razvedenice. Naime, Markle je bila u braku s filmskim producentom Trevorom Engelsonom od 2011. do 2014.

Pogrdni nadimak koji je djed princa Harryja dao Meghan Markle
Profimedia 

S druge strane, pokojna kraljica Elizabeta je 'odobrila' glumicu kad ju je s njom 2017. upoznao princ Harry. Ipak, nakon njihovog vjenčanja komentirala je da je Meghanina vjenčanica bila malo 'prebijela' s obzirom na to da iza sebe ima brak.

Odluka Meghan i Harryja da se povuku s mjesta starijih članova kraljevske obitelji u siječnju 2020. i presele u Montecito u Kaliforniji također je izazvala usporedbe s Edwardom i Wallis koji su otišli u Francusku nakon njegove abdikacije.

Profimedia Meghan Markle i princ Harry su u braku od svibnja 2018.