Kralj Charles (75) doznao da ima rak i o tome je obavijestio javnost, krenuo je i na liječenje, a stručnjaci smatraju da će zbog lošeg zdravstvenog stanja poduzeti sve da se druži s najmilijima. Monarh bi mogao pružiti ruku pomirenja i pozvati princa Harryja i Megan Markle u Balmoral ovog ljeta. Njegov unuk, princ Archie, uskoro će napuniti 5 godina, a kralj ga je vidio nekoliko puta, dok je princezu Lilibet vidio samo jednom uživo. 

Kralj Charles želi bolji odnos s  Harryjem i Meghan
Profimedia 

Šuška se kako će Charles pozvati vojvodu i vojvotkinjuod Sussexa u omiljeno utočište kraljevske obitelji. Kralj u Balmoral voli otići svake godine, a pridruže mu se i drugi članovi obitelji, od princa Williama i Kate, koja se i sama bori s rakom, do Charlesovih braće i sestara. Balmoral je bilo omiljeno mjesto kraljice Elizabete II., a ondje je i preminula.

'Vidim da Charles očajnički želi vidjeti djecu, pa će pozvati Meghan i Harryja. Shvatio je koliko je život prekratak. Balmoral je zaista predivan, mirno mjesto za okupljanje. Ako učini taj korak i pozove ih, tada bi se Harry i Meghan svakako trebali složiti i doći ga posjetiti', kaže dobro upućeni izvor za Page Six.  

Kralj Charles, Meghan Markle, princ Harry i princ William
Profimedia 

Kada se slavio kraljičin jubilej u lipnju 2022. Charles je proveo vrijeme s djecom Harryja i Meghan, a kasnije je taj susret navodno opisao fantastičnim i emotivnim. 

'Bio je to fantastičan posjet i, naravno, kralj je bio oduševljen što je vidio unuka i upoznao prvi put unuku', rekao je izvor. Princ Harry će u rujnu napuniti 40 i, kako pišu strani mediji, spreman je pomiriti se s ocem iako je proteklih godina bilo puno neslaganja i nesuglasica. 

Kralj Charles III.
Screenshot 

Da bi volio da odnosi budu bolji govori i činjenica da je iz Kalifornije letio za London samo kako bi na 40 minuta vidio oca i popričao s njim, nakon što je u veljači Charles obznanio javnosti da ima rak. 

Buckinghamska palača nije komentirala poziv, a izvori bliski vojvodi i vojvotkinji od Sussexa kažu da nisu upućeni u događaje zakazane za ovo ljeto. Otkako su Meghan i Harry napustili Veliku Britaniju i povukli' se kao stariji' članovi britanske kraljevske obitelji, Meghan je u rodnu suprugovu zemlju stigla na 70. proslavu kraljičina trona te u rujnu 2022. na sprovodu kraljice Elizabete. Otada više nije dolazila, čak ni na krunidbu kralja Charlesa. 

Više fotografija Meghan i Harryja pogledajte u galeriji: 

Profimedia Meghan Markle i princ Harry su u braku od svibnja 2018.