Zaštitni znak emisije 'Dobro jutro, Hrvatska', svakako su njezini voditelji Maja Ciglenečki, Zlata Muck Sušec, Doris Pinčić Guberović, Mirko Fodor, Davor Meštrović i Ognjen Golubić. Osim što profesionalno obavljaju svoj posao, znaju se i našaliti, najčešće na račun kolega s kojima vode emisiju.

Gledatelji ih na društvenim mrežama često hvale zbog dikcije i govornih komponenti, ali i načina na koji se u studiju snađu sa svim sugovornicima. Iako samo Zlata ima diplomu iz novinarstva, svi su voditelji završili fakultete, a u nastavku vam donosimo i koje.

Maja Ciglenečki

Maja je magistrirala engleski i španjolski jezik te književnost, a raditi u medijima je oduvijek htjela jer je to spojilo ljubav i posao. S HRT-om je počela surađivati 2010. i to kroz rubriku 'Moj vrt', koja se emitirala i u sklopu emisije koju sad vodi. Pridružila se timu 'Dobro jutro, Hrvatska' 2019., a osim toga, vodi i uređuje emisiju na Drugom programu Hrvatskog radija.

Maja Ciglenečki i Doris Pinčić vode emisiju 'Dobro Jutro Hrvatska'.
Renato Branđolica / HRT 

Doris Pinčić Guberović

Prije dvije godine Doris je diplomirala na Visokoj školi za komunikacijski menadžment, gdje je pohađala studij upravljanja odnosa s javnošću. Diplomski rad obranila je u listopadu 2021. godine, a nekoliko mjeseci kasnije je na svečanoj promociji preuzela svoju diplomu i održala govor. Doris je ranije diplomirala na Akademiji glume i lutkarstva u Osijeku. Osnovnu i srednju školu završila je u Zadru, gdje je rođena i odrasla. U rujnu prošle godine je rodila kćer Divnu, a ovih dana se vratila na male ekrane nakon dugih osam mjeseci izbivanja zbog porodiljnog. 

Zlata Muck Sušec

Na javnoj televiziji radi od 1995., a magistrica novinarstva ranije je vodila emisije 'Nulti sat', 'Veliki odmor', Školski sat' i mnoge druge. Vodila je i 'Doru' 2020., izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije. Za Zlatu se često kaže kako je jedna od najdugovječnijih lica HRT-a.

Koje diplome imaju voditelji 'Dobro jutro, Hrvatska?
Story 

Ognjen Golubić

U Slavonskom Brodu je završio osnovnu i srednju školu, a u Zagrebu je završio Grafički fakultet. Novinarstvom se počeo baviti još u djetinjstvu na Radio Brodu i Brodskom listu, a za HTV je počeo raditi 1998. godine. Osim što već 12 godina vodi 'Dobro jutro, Hrvatska', Ognjen radi i za Dokumentarno znanstveni program u emisiji o prometu, 'Istrage prometnih nesreća'.

Mirko Fodor

Mirko je po struci profesor zemljopisa, a na televiziji radi od 1986. godine. U dugoj karijeri odradio je niz projekata koje je uvijek obilježio svojim prepoznatljivim stilom. Tijekom pandemije korona virusa razmišljao je i da uskoči kolegama kao profesor geografije. Svojedobno je godinama radio u svim srednjim školama u Sisku. 

Koje diplome imaju voditelji 'Dobro jutro, Hrvatska?
Story 

Davor Meštrović

Studirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a po struci je Davor profesor filozofije i komparativne književnosti. Krajem prosinca 1984. prijavio se na audiciju za novinara zagrebačkog Radija 101, a tada je bio učenik zagrebačke V. gimnazije. Otada je bio i radijski i TV voditelj, novinar i urednik.

Kako se Doris Pinčić mijenjala kroz godine pogledajte u galeriji: 

Story Kako se Doris Pinčić mijenjala kroz godine