Sve više poznatih osoba odlučilo se boriti protiv viška kilograma uz pomoć Ozempica, inače lijeka za dijabetes, no rezultati i posljedice njegove upotrebe pomalo su zabrinjavajući.

Kod holivudskih slavnih osoba često možemo primijetiti tanke obraze, upale oči i opuštenu kožu. Plastični kirurzi tvrde da se ovo događa kao posljedica korištenja lijeka Ozempic koji brojni slavni koriste kako bi smršavjeli.

Jedna od negativnih posljedica ove popularne metode mršavljenja je takozvano 'ushalo lice', a o čemu je riječ za Daily Mail objasnio je Smita Ramanadham, plastični kirurg iz New Jerseya.

‘Kad izgubimo masnoću na licu primjećujemo znakove poput udubljenih obraza, opuštene kože i generalnog ‘uvlačenja’ lica. Nekad to može postarati osobu jer je upravo masnoća koju imamo u obrazima ono što nam daje mladolik izgled’ istaknuo je liječnik.

Koje su poznate osobe zloupotrijebile Ozempic
Instagram 

Scott Disick je nedavno iznenadio mnoge svojim novim izgledom, ali on nije jedini koji se odlučio za ovu poznatu metodu.

Scott Disick
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Tu je i Sharon Osbourne, kao i Jessica Simpson. Na temelju njihovih fotografija vidljivo je da svi imaju iste posljedice uzimanja ovog lijeka - njihova lica djeluju utonulo, umorno i puno starije.

Koje su poznate osobe zloupotrijebile Ozempic
Story 

Iako su žene manje osjetljive na vidljivost korištenja Ozempica, liječnici ističu da je Sharon Osbourne zoran primjer njegovih loših posljedica.

Sharon Osbourne
ITV1 / Ferrari / Profimedia 

'Oči joj izgledaju više upale, obrazi su joj više upale', rekao je dr. Ramanadham koji je istaknuo i gubitak volumena na licu.

Liječnicima nije promaknula ni Jessica Simpson koja je poznata po gubitku gotovo 50 kilograma. 

jessica simpson imala je 110 kilograma
Profimedia 

'Kad pogledam noviju fotografiju, oči su joj upale, lice joj je više upalo, a ni obrazi nisu puni. Lice joj izgleda malo mršavo, zapravo, kao da je gladovala', komentirao je kirurg. 

Jessica Simpson
Instagram 

Glumac John Goodman, koji je u proteklih 10 godina izgubio oko 100 kilograma, ima vidno opušteniju kožu.

Fizička transformacija Johna Goodmana
Profimedia 

Ističe da je kilograme gubio manjim obrocima, svakodnevnim šetnjama sa psima te izbacivanjem šećera i alkohola iz prehrane, iako stručnjaci tvrde da je takva koža upravo rezultat ovog poznatog lijeka.

John Goodman
Rick Davis / SplashNews.com / Splash / Profimedia