Iako je ranije govorila da nikad ne bi uzimala lijekove za mršavljenje, Oprah Winfrey sad je upravo to napravila i izgubila 20-ak kilograma.

TV mogulka teška milijarde dolara odlučila je iskrenošću se riješiti svakog odjećaja srama vezanog uz svoje tijelo te odgovoriti na okrutne komentare. Stoga je otvoreno priznala da su lijekovi za mršavljenje promijenili način na koji je gledala na svoju figuru.

Magazinu People priznala je da joj je liječnik dao recept za lijekove za mršavljenje nakon snimanja epizode 'The State Of Weight iz njenog serijala 'Life You Want' u srpnju prošle godine. Tvrdi da je tada shvatila da za svoju kilažu nije kriva ona sama, odnosno da je problem u mozgu, a ne u snazi volje.

S novim načinom razmišljanja, Oprah kaže da su lijekovi za mršavljenje zdravija alternativa za nju od jo-jo efekta kroz koji je dosad uvijek prolazila. Napomenula je da su lijekovi koje sad uzima odobreni od strane stuke te da ih uzima samo kad je potrebno.

Primjerice, lijekove je uzela dva dana prije Dana zahvalnosti jer je znala da će 'dva tjedna konkretno jestiš', a kaže da je rezultat takav da je dobila manje od pola kilograma, za razliku od osam koliko bi ranije dobila.

Oprah nije imenovala koje lijekove koristi, samo je rekla da su za nju dugoočekivano rješenje, iako liječnici upozoravaju na to da ovakvi lijekovi dolaze s nezanemarivim nuspojavama.

Ranije je u razgovoru s izvršnom direktoricom WeightWatchersa Simom Sistani lijekove poput Ozempica ili Mounjara nazivala lakim rješenjem.

Kako se Oprah mijenjala kroz godine pogledajte u galeriji:

Profimedia, Piovanotto Marco/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia TV voditeljica nije dopustila da joj trauma iz djetinjstva uništi život pa se posvetila izgradnji karijere