Tijekom službene dužnosti na kojoj se pojavio,princ William odgovorio je na pitanje o svojoj supruzi Kate Middleton, koja se već mjesecima bori s neidentificiranom vrstom raka.

Naime, princ od Walesa posjetio je jučer centar za prevenciju samoubojstava James' Place u Newcastleu.

Građani su ga dočekali sa zastavama Ujedinjenog Kraljevstva i cvijećem, a u mnoštvu je bila i žena po imenu Julie Kane (60), koja je princa Williama pitala za Kate.

kate middleton
Splash News / Splash / Profimedia 

'Smijem li pitati kako su vam žena i djeca?', pitala je ona.

'Svi su dobro, hvala. Da, dobro nam ide', odgovorio je William.

Podsjetimo, prije više od tri mjeseca palača je objavila da je Kate podvrgnuta abdominalnoj operaciji, o kojoj se nije željelo reći više. Nakon dva mjeseca nagađanja, koja su išla toliko daleko da se špekuliralo da je Kate Mrtva, ona se oglasila.

Snimila je video u kojem je priznala da ima rak, koji joj je dijagnosticiran nakon operacije te da je podvrgnuta preventivnoj kemoterapiji. Još uvijek nije poznato koja je vrsta raka dijagnosticirana Kate Middleton nakon operacije i dodatnih pretraga.

kate middleton
YouTube 

Tijekom posjete centru, William se rukovao s okupljenim građanima i rado pozirao s onima koji su htjeli selfie s njim. Potom je otvorio mjesto na kojem će se pružati pomoć muškarcima koji se bore s mišlju o samoubojstvu.

Britanski prijestolonasljednik susreo se i s djecom vrtića Little Lotus, među kojima je bio i Kevin (3), koji se odglumio da mu je rođendan kako bi se pozdravio s princem. S druge strane, djevojčica Sadie Stewart (6) princu je uručila čestitku kojom mu je čestitala 13. godišnjicu braka s Kate Middleton. Nakon susreta rekla je da je William bio jako ljubazan te da će se svima u svom vrtiću pohvaliti tim susretom.

William je posjetio i tvrtku koja je finalist za nagradu Earthshot Prize. Riječ je o tvrtki Low Carbon Materials, gdje je princ od Walesa doznao više o njihovom proizvodu koji se koristi u građevinarstvu.

Profimedia Kate Middleton i princ William započeli su turneju po Karibima