Princ i princeza od Walesa ovog tjedna imaju još jedan razlog za slavlje, rođendan je princeze Charlotte.

Djevojčica danas puni devet godina, a obožavatelji s nestrpljenjem iščekuju fotografiju princeze koju njihova majka Kate Middleton svake godine objavljuje na društvenim mrežama. Međutim, Walesovi su prošlog tjedna prekinuli tradiciju na šesti rođendan princa Louisa, a čini se da će to ponoviti i ovaj tjedan.

Naime, fotografiju slavljenika godinama su mediji dobivali dan ranije, no ona bi došla s embargom na objavu. Louisova fotografija prošlog tjedna prva je koja se pojavila odmah na društvenim mrežama, bez slanja medijima. Ista stvar sad se događa sa Charlotteinom fotografijom.

Princ Louis i princeza Charlotte na proslavi Trooping the Colour
Aaron Chown / PA Images / Profimedia 

Kako piše Mirror, do sada im nije stigla nikakva nova fotografija princeze Charlotte pa je očito da se kraljevska obitelj ne namjerava vratiti svojoj tradiciji. Baš kao i s Louisom, moguće je da će nova fotografija Charlotte biti objavljena na društvenim mrežama kasnije danas, na njen rođendan, piše taj medij.

Razumije se da je proces promijenjen zbog teškog perioda koji obitelj prolazi.

Princ William i Kate svjesni su da su oni ti koji su tražili da se poštuje njihova privatnost nakon što je njoj dijagnosticiran rak početkom ove godine. Ipak, prošlog su tjedna ipak su objavili sliku Louisa kao način da zahvale onima koji su mu poslali svoje lijepe rođendanske želje.

princeza Charlotte
Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Kao i njezina braća, Charlotte uglavnom odrasta daleko od očiju javnosti. Zadnji put je viđena za Božić, kad je obitelj bila na misi u Sandringhamu. Netom prije toga, pridružila se Georgeu i Louisu na godišnjem koncertu pjesama u Westminsterskoj opatiji koji je organizirala njihova majka Kate Middleton.

Od tada, proteklih nekoliko mjeseci bili su razdoblje puno ružnih događaja za obitelj. Par je odvojio vrijeme kako bi pažljivo priopćio Kateinu dijagnozu raka svojoj djeci.

Charlotte ide u školu Lambrook u Berkshireu sa svojom braćom. Vjerojatno će se obiteljska proslava rođendana održati nakon što joj danas završi školski dan.

Princ William, princeza Charlotte, princ George, Kate Middleton na krunidbi kralja Charlesa
Profimedia 

Princeza je Williamovo i Kateino srednje dijete i treća je u redu za prijestolje. Rođena je 2. svibnja 2015. u privatnom krilu Lindo bolnice St Mary u Paddingtonu u Londonu. Krštena je kao Charlotte Elizabeth Diana u crkvi Svete Marije Magdalene u Sandringhamu, pred obitelji i prijateljima.

S tri godine ušla je u povijest kad joj se rodio mlađi brat Louis budući da je on nije prestigao u liniji nasljeđivanja zbog promjene pravila. Prethodno su muškarci imali prednost nad ženama, a Louisovo rođenje 2018. bilo je prvo na koje su utjecale nove promjene.

Profimedia Princ George i princeza Charlotte na sprovodu kraljice Elizabete II.