Na Dori je tijekom godina bilo dosta skandala. Najveći ove godine bio je taj što su Baby Lasagnu stavili kao rezervu. Tek kada je od natjecanja na Dori odustala Zsa Zsa, pozvali su Marka Purišića. On je na 68. Eurosongu ostvario najbolji rezultat Hrvatske na tom glazbenom natjecanju s pjesmom 'Rim Tim Tagi Dim'. 

Baby Lasagna
Eurosong/EBU 

'Sad smo napokon vidjeli kako to sve može i treba izgledati', komentiralo se nakon što je Baby Lasagna osvojio najviše glasova publike, ali ne i žirija pa je pobijedila Švicarska. 

U nastavku vam donosimo neke skandale s Dore.

Ivana Vrdoljak Vanna je 2001. pobijedila na Dori, a tada je bila u devetom mjesecu trudnoće. Nisu svi zbog toga bili zadovoljni pa su čak i komentirali da je pobjeda namještena zbog 'slatke priče' koja bi se mogla 'prodati'. Nakon nastupa na Eurosongu je Tonči Huljić komentirao: 'Da je Vanna rodila na pozornici, pobijedili bismo'.

Kada su Magazin i Lidija Horvat Dunjko 1995. bili na Dori, nastao je kaos. Prilikom čitanja bodova šesteročlanog žirija iz Splita, za pjesmu 'Nostalgija' dodijeljena su samo dva boda.U dvorani su se svi nasmijali, ali i zgražali, jer im je bilo nevjerojatno da bi rodni Split dao tako malo bodova. Ali tako je bilo... Split ih je razočarao. Inače, bodovi su se dobivali iz 11 gradova, a tog puta povećao se broj gradova s 11 na 20.

Kada je 1999. Doris Dragović pobijedila s 'Marijom Magdalenom', mnogi joj nisu čestitali. Iako je u Izrael išla predstavljati Hrvatsku na Eurosongu, drugi pjevači nisu joj htjeli ni pružiti ruku, pisali su tada domaći mediji.

Doris Dragović
Screenshot 

I 2011. je bilo nezadovoljstva, i to nakon što je na Dori pobijedila tada nepoznata Daria Kinzer. Jacques Houdek je poslao službeni dopis i optužio organizatore za tehničke nepravilnosti. On je te godine nastupao na Dori s pjesmom 'Stotinama godina', a pobijedila je Daria s pjesmom 'Lahore'. Na Eurosong je išla s verzijom na engleskom jeziku - 'Celebrate'.

'Moja istina vezana je isključivo uz tehničke nepravilnosti i, vjerujem, nenamjerne organizacijske propuste koji su mi onemogućili ravnopravno nadmetanje te potaknuli poklonike moje glazbe da sumnjaju u regularnost završnog telefonskog glasovanja. Nadam se da će ekipa Dore uvažiti neke od mojih primjedaba i možda dogodine unaprijediti sustav za glasovanje', požalio se.

Baby Lasagna u rezervi, Doris nisu pružili ruku, Houdek se bunio
Story 

Rekao je kako su njemu i njegovu timu putem mobitela, mailova i društvenih mreža stizale brojne poruke nezadovoljstva zbog nemogućnosti glasovanja.

'Ne radi se ovdje o nekoliko pritužaba, već o stotinama poruka (dio njih donosim u privitku) koje sve govore o sličnom problemu, a taj je da moja publika u većini pokušaja nije uspjela ubilježiti svoj glas. Dopustit ćete da primijetim kako to nije pošteno ni prema meni, kao ni prema kojem drugom izvođaču ukoliko je imao istih problema', tvrdio je.

Više o nastupu Baby Lasagna na Eurosongu pogledajte u galeriji: 

Eurosong/EBU Kladionice daju najveće šanse za pobjedu Hrvatskoj