Glazbena diva Tereza Kesovija se u emotivnoj objavi na Instagramu oprostila od svog dugogodišnjeg prijatelja Luke Paljetka. Shrvana glazbenica podijelila je njihovu zajedničku fotografiju, ali i posvetu koju joj je Luka napisao u knjizi.

'Dok su nas tražili u šušuru uzavrelog Grada mi smo, kao nekada, mangupski sjeli u auto i potražili mir u zagrljaju obližnjeg Cavtata. Večer je bila prekratka da se sjetimo svih anegdota iz prošlih dana. Poklonio si mi knjigu u koju si napisao posvetu koju si mogao samo Ti u tom trenutku smisliti. Po povratku u Grad, izašli smo iz auta ispred tvoje kuće, čvrsto se zagrili, nestao si u mraku dvorišta a ja sam te pratila pogledom, ne sluteći da te ispraćam zauvijek', napisala je pa dodala:

'Vječni moj Luko, nađi mir 'tamo gore' sa svojom neprežaljenom Anamarijom čiji si 'odlazak' podnio teško a ja ću te zauvijek nositi u srcu prvo kao prijatelja koji je napisao tekstove nekih od mojih najljepših pjesama koje su postale i himna Dubrovnika a onda kao vrsnog pisca koji je ostavio duboki trag u hrvatskoj književnosti'.

Hrvatski književnik i akademik Luko Paljetak umro je u nedjelju u 81. godini nakon borbe s teškom bolesti. 

Tereza Kesovija objavila je poruku svoje obožavateljice iz Poljske.
Instagram 

Inače, Tereza je u kolovozu prošle godine kolima Hitne pomoći iz svog doma prevezena u zagrebačku bolnicu u Dubravi uslijed poslijedica infarkta.

'S obzirom na sve to što mi se dogodilo, dobro sam. Imala sam infarkt, ali dobro je, prošlo je. Mene moje pjevanje oporavlja, to mi je najveća radost. Ja uvijek kažem: 'Ako hoćete da umrem što prije, zabranite mi da pjevam', kazala nam je tada.

Više fotografija glazbene dive pogledajte u galeriji:

Robert Gašpert Tereza Kesovija jedna je od najpoznatijih hrvatskih pjevačica