Slavni glazbenik Lenny Kravitz (60) jedan je od najtalentiranijih pjevača čijem šarmu nije odoljela niti jedna ljepotica. Bio je u vezi s Vanessom Paradise, Adrianom Limom i glumicom Nicole Kidman, ali nijedna od tih veza nije završila brakom.

Ipak, Kravitz priznaje da posljednjih godina živi potpuno drugačijim stilom života. Okrenuo se duhovnosti, zbog čega se odrekao promiskuitetnog načina života koji je vezan uz glazbene zvijezde. Kako je priznao u razgovoru za strane medije, u celibatu je već gotovo 10 godina.

Lenny Kravitz 10 godina živi u celibatu
Profimedia 

Na odluku da se suzdrži od fizičke intimnosti dok ne pronađe pravu ženu za sebe, inspirirao ga je njegov otac. Producent vijesti s NBC-a, Sy Kravitz, slomio je sinu srce kada je otkrio da je imao izvanbračnu aferu dok je bio u braku s njegovom majkom, glumicom Roxy Roker.

Lenny je u razgovoru za britanski The Guardian rekao da se nakon razvoda od glumice Lise Bonett 1993. godine počeo ponašati kao njegov otac, što ga je dovelo do depresije.

'Postao sam "igrač" i nije mi se to sviđalo. Nisam želio biti taj tip, trebale su mi godine da preuzmem odgovornost, discipliniram se i ne dopustim vlastitim željama i strastima da upravljaju mojim bićem', rekao je jednom Lenny.

Lenny Kravitz i Lisa Bonet zaljubili su se jako mladi.
Instagram 

Priznaje da ga je ta disciplina dovela do devetogodišnjeg celibata dok nije pronašao pravu ženu za sebe. O svojoj apstinenciji i promijenjenom načinu života glazbenik kaže da je to duhovna stvar koja se ukorijenila u njegov način života. To uključuje i druge aktivnosti te strogu disciplinu, koja se sastoji od redovite tjelovježbe i zdrave prehrane.

'Treba mi puno rada i discipline da bih bio zdrav. Recimo, radio sam cijeli dan, intervjui, probe do kasno i došao sam kući u 23 sata. Morao sam nešto pojesti, a nisam imao vremena za vježbanje. Otišao sam u teretanu odraditi sat i pol treninga u dva ujutro. Naravno da nitko, pa ni ja, ne želi vježbati u to vrijeme, ali to je dio moje discipline – radi se o tijelu, umu i duhu. Želim da budu usklađeni', rekao je glazbenik.

Kravitz je bio u braku s glumicom Lisom Bonet s kojom ima kćer Zoe, 35-godišnju glumicu, a par se razveo nakon šest godina braka.