Kći Brada Pitta Shiloh čekala je četiri godine da se riješi očevog prezimena. Sve je izazvalo neslaganje tijekom bitke za skrbništvo kad je imala samo 14 godina.

Shiloh Jolie-Pitt, čija je majka Angelina Jolie, podnijela je zahtjev za odbacivanje prezimena Pitt u ponedjeljak, 30. svibnja, tri dana nakon što je navršila 18 godina. Bio je to prvi rok u kojem je to mogla napraviti.

The Mail je prošlog tjedna otkrio da je angažirala (i platila) vlastitog odvjetnika da se pozabavi tim pitanjem. Izvor upoznat sa slučajem rekao je da je njen zahtjev povezan s (navodnom) poviješću zlostavljanja' od strane njezina oca i također s 'kršenjem prava Shiloh kao žrtve'.

Shiloh Jolie Pitt
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

'Rečeno mi je da ona okrivljuje oca za zakonske poteze zbog kojih nije stigla svjedočiti o svojim željama u vezi sa skrbništvom. Također nije stigla progovoriti o tome što se dogodilo na tom kobnom letu 2016. godine, koji je doveo do raspada braka njezinih roditelja — iako je to željela', rekao je.

O pitanju skrbništva nad šestero djece Jolie-Pitt - Paxom, Maddoxom, Zaharom, Shiloh, Knoxom i Vivienne - odlučeno je tijekom šest mjeseci saslušanja iza zatvorenih vrata između prosinca 2020. i svibnja 2021.

Jolie je podnijela zahtjev za saslušanjem djece, ali on nije prihvaćen. Sudac John Oudekirk presudio je da skrbništvo treba biti podijeljeno i odbio je saslušati iskaze djece, koja su već bila podvrgnuta procjeni terapeuta. Presuda je poništena 2021., nakon što se Jolie žalila na temelju toga što je sudac imao komercijalnu vezu s jednim od Pittovih odvjetnika.

Zašto se Shiloh Jolie-Pitt odrekla prezimena Brada Pitta?
Profimedia 

'Rečeno mi je da nema planova za daljnje pravne radnje u vezi s ocem. Nije poznato hoće li mlađa braća i sestre Knox i Vivienne krenuti njezinim stopama kada napune 18 godina u srpnju 2026.', tvrdi izvor.

Dok je Shiloh više puta hodala crvenim tepisima s Jolie, ni ona ni njezina braća i sestre nisu učinili isto za Pitta.

'Ovo je rezultat školskog primjera roditeljskog otuđenja i to je velika tuga u njegovom životu. Tu su godine i godine njenog pričanja i prepričavanja istih laži (o Bradu), a stvarnost je da je otuđila djecu od njega, a to je za Brada uznemirujuće. Stalo mu je do svih njih. To je porazno', tvrdi izvor blizak Pittu.

Njegov glasnogovornik ovaj je tjedan rekao da neće komentirati ništa kada su u pitanju njegova djeca. Zahara, studentica Spelman Collegea u Atlanti, više ne koristi prezime Pitt, kao ni njena braća Maddox i Pax. Vivienne je ovog proljeća radila s Angelinom na mjuzikl 'The Outsiders' u New Yorku, au programu je navedena kao 'Vivienne Jolie'.

Profimedia Angelina Jolie i Brad Pitt dok su bili zajedno