S punim pravom se može reći kako je Vesna Karuza Podgorelec jedno od najdugovječnijih lica HRT-a. Na tu je televiziju došla 1991., najprije kao ratna reporterka, a ubrzo je postala urednica u Informativnom, Mozaičkom i Zabavnom programu. U medijima radi od srednjoškolskih dana, a u zadnjih nekoliko godina na Drugom programu HRT-a radi na projektu kriminalističkih serija. Svakog petka na rasporedu je Krimi petak, kojeg Vesna uređuje, a čini se kako radi odličan posao jer gledatelji neprestano hvale nove priče o istragama zločina i karizmatičnim detektivima. 

Vesna Karuza Podgorelec
Facebook 

Vesna je javnosti poznata i po svom ljubavnom životu, o kojem se pisalo u više navrata u medijima. Trenutačno je u braku s redateljem Sašom Podgorelcem, koji isto surađuje s HRT-om, a poznato je kako iz prijašnje veze s generalom Antom Gotovinom ima kćer Anu. Ana je rođena u ožujku 1994., ove godine je proslavila 30. rođendan, a general joj je dao ime po svojoj mami. 

Vesna Karuza Podgorelec
Facebook 

O prošlosti i toj vezi Vesna se nije oglašavala, ali je jednom prilikom stala na Antinu stranu i 'obranila' ga rekavši kako se brine o kćeri. 

Osim što radi na HRT-u, Vesna je diplomirala komparativnu književnost i fonetiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a na Sveučilištu u Dubrovniku surađuje u nastavi triju kolegija; o elektroničkim medijima, složenim televizijskim rodovima te radijskoj i televizijskoj produkciji. 

undefined
Matija Habljak/PIXSELL