Proslavljenog hrvatskog glumca Gorana Višnjića (51) ovo ćemo ljeto gledati u predstavi 'Ekvinocijo' na Dubrovačkim ljetnim igrama, a ubrzo ćemo ga gledati i na Netflixu u seriji 'Vikings: Valhalla'. Glumi Erika Crvenog, a mnogi su komentirali da ga nisu prepoznali i da izgleda kao pravi Viking. 

Goran sa suprugom Evom, inače kćeri Antuna Vrdoljaka, živi u Engleskoj već godinama. S djecom povremeno dođu u Hrvatsku, a prije nego su se preselili u na selu u Englesku, živjeli su u Los Angelesu u Americi. Obožavaju biti u prirodi i provoditi vrijeme na otvorenom, voziti bicikle, surfati... Sve to imaju u Engleskoj, a dovoljno su blizu svojim najmilijima koji su u Hrvatskoj. 

Par je u braku od 1999., a kako je svojedobno ispričala Eva, došli su u Europu da bi djeca imala bolje djetinjstvo. 

Goran Višnjić
Story arhiva 

'Preselili smo u Englesku da nam djeca zdravije odrastaju, da idu biciklima do škole i da naprosto imaju prirodnije djetinjstvo bez straha od masovnih ubojstava koja u zadnje vrijeme jako često pogađaju Ameriku', rekla je. Goran je izgradio uspješnu karijeru u Hollywoodu, a kad je gostovao kod Ane Radišić otkrio je zašto s obitelji ne živi u Hrvatskoj.   

'Jedan od razloga zašto smo u Engleskoj, a nismo u Hrvatskoj je to što u Hrvatskoj ipak više ljudi zna tko sam. Koliko god je to nekad zahvalno jer vam se možda progleda kroz prste za neke stvari, s druge strane djecu gledaju ili pozitivno ili negativno kroz njihova oca. Mislim da im to ne treba, ne želim da imaju tu prtljagu. Vidio sam jako puno primjera gdje su roditelji poznate osobe, a klinci se u tome pogube', rekao je glumac.

Profimedia, Story arhiva Goran Višnjić s obitelji