Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fashion

Juraj Zigman: 'Volio bih odjenuti Josipu Lisac'

Autor M.A.
Autor M.A.

Otvoreno za Story.hr

Izvor: Marin Sušlić

Nakon što su se u njegove kreacije zaljubile domaće dame, modni dizajner Juraj Zigman postao je jedan od naših najjačih predstavnika kada je riječ o svjetskoj modnoj sceni. Među regionalne klijentice ubrajaju se Jelena Rozga, Nina Badrić i Jelena Karleuša, a u njegovim kostimima nastupale su svjetski poznate zvijezde poput Nicki Minaj, Rite Ore i Cheryl Cole. Juraj je još jednom dokazao kako se ne boji novih izazova pa je nedavno otvorio svoj prvi dućan u Zagrebu, a svoje razloge za taj odvažni korak, planove za daljnju budućnost i koga bi volio odjenuti, otkrio je za Story.hr.

Juraj Zigman Izvor: Zvonimir Ferina

Otvarate dućan u Zagrebu? S obzirom na ogroman uspjeh vašeg dizajna, zašto tek sada?

Ja se uvijek pitam, zašto ne sad, a ne zašto tek sad. Mislim da sam uvijek birao pravo vrijeme za sve što sam radio. Ako se nešto nije ostvarilo došlo je kad je trebalo. Iskreno ne znam ni sam kako sam uopće uspio otvoriti dućan s obzirom na sve obaveze koje imam. Od ljeta sam imao tri premijere opera Aida, Rigoletto i Madam Butterfly, od Rite Ore pa sve do Cardi B. To su samo neki projekti koji uzimaju itekako puno vremena, a ja nisam osoba koja nešto radi samo da napravi. Svaki svoj slobodni trenutak sam iskoristio za svoj prvi dućan i jako sam uzbuđen i sretan što se nalazi baš u Zagrebu.

Što možemo očekivati od ponude? Hoće li haljine biti jedini fokus ili će možda i biti nekih komada za dnevne kombinacije?

Fokus su haljine, ali ne u mjeri koja ne poštuje želje mojih klijentica, jer one vole Zigmana i po danu i po noći. Jedan dio dućana se obraća curama koje žele prepoznatljivi Zigman dizajn, ali je spomenuti više namijenjen dnevnoj odjeći. Tamo se mogu pronaći print majice, suknje i kaputi. Iskreno ne želim previše razmišljati oko ponude već ću se prepustiti svojim kreativnim instinktima i kreirati što god mi padne na pamet i to staviti u dućan. To je moja oaza.

Izvor: Zvonimir Ferina

Razmišljate li možda o muškoj kolekciji?

Da i ne. Sigurno će biti zastupljeni muški komadi, ali to će doći s vremenom.

Kakav je osjećaj kada vaš dizajn nose svjetske zvijezde poput Cardi B, Nicki Minaj, Ciare i Rite Ore? Možemo li reći da ste više svjetski dizajner nego hrvatski?

Osjećaj je super, ali ne mogu sad biti pretjerano ushićen i zaboraviti na moj fokus. To je zagrijavanje za sve ono što tek slijedi i što ja želim. Možda bi netko drugi na mom mjestu već odavno bio u svim mogućim medijima i o tome pisao romane, ali meni je to ogromno iskustvo iz kojeg učim puno toga za sve ono što dolazi dalje. To su suradnje ako ih tako možemo nazvati mada su to više poslovi tj. projekti koje mi donose mnogobrojne kontakte, ali prije svega to su izuzetno kreativni projekti. Zabavljaju me, uzbuđuju i tjeraju na stvaranje.

Izvor: Zvonimir Ferina

Koju domaću, a koju stranu zvijezdu priželjkujete vidjeti u svom dizajnu?

Nisam nikad odjenuo Josipu Lisac, a kao dijete mi je zapela za oko. Bila mi je baš zanimljiva. Sad kad sam odrastao to bi mi bilo jako uzbudljivo i bila bi mi čast. Od stranih zvijezda u mom dizajnu vidim sve djevojke od Kim Kardashian do Jennifer Lopez. Sve bi super izgledale.

Kakva žena utjelovljuje Zigmanovu muzu?

Teško pitanje, ali kad zamislim ženu u bilo kojoj mojoj zadnjoj haljini ona je na prvu atributna i sexy, ali teško je to definirati. Ovisi i o kolekciji i inspiraciji, ali da, Zigman muze su žene bez potrebe za slijeđenjem trendova, nisu opterećene hoće li se tebi ili ikome svidjeti. Sebi su važne.

Izvor: Zvonimir Ferina

Tagovi

loader