Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fashion

KOlekcija proizvedena od održivih materijala 'žari i pali'

Autor M.A.
Autor M.A.

2.5 milijuna odjevnih artikala bit će proizvedeno tijekom sezone SS’20 pod oznakom R[ECO]NSIDER Brand nastavlja s inicijativom proizvodnje organskog pamuka i [H2-0] programom te lanisra novitet LenzingTM EcoVeroTM vlakna

Izvor: promo

Španjolski brend Springfield predstavlja četvrto izdanje svoje R[ECO]NSIDER kolekcije proizvedene od održivih materijala, sa svrhom očuvanja okoliša. Nova kampanja nazvana "R[ECO]NSIDER your love" predstavlja ljubav prema planeti i razumijevanje prema održivosti materijala koju bismo trebali živjeti. Pomoću malih svakodnevnih gesti možemo napraviti razliku koja će nam pomoći u izgradnji boljeg planeta.

Izvor: promo


KOLEKCIJA

R[ECO]NSIDER kolekcija nastala je iz obveze Springfielda prema okolišu. Od njenog nastanka 2018. godine do danas proizvela je više od 8 MILIJUNA odjevnih artikala za muškarce i žene.
U sezoni SS’20. ovaj projekt predstavio je više od 15% ukupno proizvedenih artikala, ove sezone nastavlja s novom oznakom LenzingTM EcoVeroTM vlakna prisutnih u ženskoj kolekciji.

Izvor: promo

· U smislu prirodnih i recikliranih vlakana upotreba organskog pamuka zvijezda je inicijative R[ECO]NSIDER te predstavlja 56% odjevnih artikala proizvedenih pod ovom oznakom. Ostale inicijative R[ECO]NSIDER projekta biti će također od recikliranog poliestera i pamuka.
· [H2-0] program bazira se na upotrebi lasera i tehnologije ozona u procesima završetka obrade denima. Time se štede velike količine energije te potrošnja vode u iznosu od 50-90% u usporedbi s drugim tehnologijama. 67% muške kolekcije SS’20. koristilo je ovaj proizvodni program.
· Ovog proljeća, velika novost u proizvodnji je korištenje LenzingTM EcoVeroTM vlakana, viskoza dobivena iz obnovljivih izvora certificirana je internacionalno prepoznatljivom EU eco-label. Njegova prednost uključuje smanjenje do 50% u emisijama i utjecaj na vodene resurse u usporedbi s generičkom viskozom. Dodatno, dobiva se transparentnost u lancu opskrbe čime se LenzingTM EcoVeroTM vlakna mogu identificirati u završnom proizvodu.

Izvor: promo

Kada govorimo o stilu, muška kolekcija odiše bojama i sportskim duhom koji se bazira na denimu u različitim nijansama dobivenim iz [H2-0] programa. Puloveri i majice od organskog pamuka protagonisti su kolekcije s novim logotipom Springfielda.
Kod ženske kolekcije dominiraju bluze i haljine napravljene iz LenzingTM EcoVeroTM vlakana kao glavna tema kolekcije, napravljene od lepršavih tkanina s Liberty cvjetnim printom. Denim se provlači kroz traperice, tube model suknje i šilterice u ljubičastim nijansama, bijeloj boji i s cvjetnim motivima.

Tagovi

Najčitanije

Najnovije

loader