Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fashion

Njujorški dizajner odlučio pomoći svojim sugrađanima

Autor Marko Banjavčić
Autor Marko Banjavčić

Zdravlje, moda i solidarnost itekako su isprepleteni

Izvor: Profimedia

U trenucima kada se cijela Europa, pa tako i svijet, suočavaju s pandemijom koronavirusa, koja uzima brojne živote, kriza iz ljudi izvlači i neke sjajne osobine, kao što je empatija i pokazivanje solidarnosti. Jedan od takvih je i njujorški dizajner Christian Siriano, koji svoj život gradi u metropolisu koji je trenutno silno pogođen koronavirusom. Kako službene vlasti objašnjavaju u svojim istupima, stanovnici NYC-a trenutno su pogođeni velikom količinom zaraze koronavirusom te ih je više od 10 tisuća zaraženo.

Kako New York nije spreman obraniti se svojim sredstvima protiv virusne infekcije, zatražili su i državnu pomoć no kako sada stvari stoje, predsjednik SAD-a odbija suradnju. No s druge strane, dizajner Christian Siriano, koji svoju cjelokupnu proizvodnju ima u Velikoj Jabuci, odlučio je sve svoje resurse upogoniti za izradu višekratnih, zaštitnih maski.


“Svi radimo od kuće i u stalnom smo kontaktu. Odlučili smo pomoći našim sugrađanima da ostanu zdravi”, rekao je dizajner na društvenim mežama, gdje mu je brzinski zahvalio i njujorški guverner Andrew Cuomo, koji trenutno pokušava spasiti novonastalu situaciju koja polako izmiče kontroli.

“Gradski su resursi u potpunosti upogonjeni u zaustavljanje epidemije i posebno cijenimo rad naših dizajnera, koji su nam od velike pomoći u ovim teškim vremenima”, rekao je guverner i time pozvao i druge njujorške dizajnere da pomognu svojim sugrađanima.

Najčitanije

Najnovije

loader