Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fashion

Što tvoja omiljena selfie poza govori o tebi?

Autor E.N.
Autor E.N.

Način poziranja, lokacija, kut snimanja, izraz lica- sve to otkriva mnogo više no što biste željeli podijeliti sa svijetom

Izvor: Profimedia

Počnimo s klasikom selfie kulture tj. vratimo se tamo gdje je sve i počelo - u kupaonicu! Mnoge su selfie majstorice svoje prve uratke snimile u kupaonskom ogledalu nakon šminkanja. 'Ogledalce moje, reci na svijetu najljepši tko je?!' Vi možda i jeste, ali onaj prljavi ručnik koji ste zaboravili na podu baš i nije bio. No dobro, na greškama se uči. Svakim selfijem vaša je ruka postajala sve vještija, a vi sve ljepši, piše Cosmopolitan.

Izvor: Profimedia

Ubrzo ste se ohrabrili i iz vlastite kupaonice 'preselili' u toalete noćnih klubova, a onda otkrili još bolju varijantu snimanja selfija - u liftu! Kupaonsko ogledalo je premaleno da bi pokazalo kako vam stoji ona haljina koju ste jučer kupili. Lagani poluprofil, 'duckface', slapovi valovite kose, štiklica, minica i zagarantirano vam je minimalno sto lajkova plus jedno pedeset 'draga, divna si!' komentara.

No, kad bi neki psiholog koji je bavi problematikom selfija ostavio komentar, što bi vam on napisao? Otprilike ovo, kažu stručnjaci.

Selfie na kojem radite 'duck face': 'Draga, pokazuješ znakove neurotične osobe. Nemoj biti poput Kim'.

Selfie na kojem ste mrtvi ozbiljni ili imate zaleđeni tj. lažni osmijeh: 'Draga, moraš poraditi na samopouzdanju vezanom uz svoju inteligenciju'.

Selfie koji se snimili odozgora: 'Draga, imaš previsoko mišljenje o sebi.'

Selfie na kojem pokazujete samo jednu stranu lica ili samo dio lica (oko, usne, kosu...): 'Draga, moraš poraditi na samopouzdanju vezanom uz svoj izgled.'

Pa dobro, pitate se, kakav onda tip selfija odašilje poruku da ste jedna stabilna, samopouzdana i zadovoljna osoba? Onaj koji ste snimili spontano u trenutku kad vam se dešavalo nešto lijepo, na kojem niste sami, već s prijateljima ili partnerom, te vam lice krasi prirodni osmijeh od uha do uha!

Najčitanije

Najnovije

loader