Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Došlo je vrijeme da kažemo zbogom ljetu i poželimo dobrodošlicu jeseni

Nova AKIBIMI 2020/2021 kolekcija dizajnerskog studija i v a n a 't o m i c.

 Izvor: Ivana Tomić

Došlo je vrijeme da kažemo zbogom ljetu, te poželimo dobrodošlicu jeseni, a posebno novoj AKIBIMI 2020/2021 kolekciji dizajnerskog studija i v a n a 't o m i c. Nova kolekcija za jesen zimu pod nazivom AKIBIMI 2020/2021 (Božica jeseni iz japanske mitologije)  nastala je promišljanjem o nužnosti jednostavnih modnih formi, te fokusu na udobnost i sigurnost kao kontrapunktu sve kompleksnijoj i zahtjevnijoj svakodnevici koja nas okružuje i istodobno iscrpljuje.

Kao i u životu, i u modi se fokus prebacuje na bitne stvari. Odbacuju se nepotrebni detalji, a kombiniraju se bezvremenski odjevni komadi i modni klasici koje odišu slobodom i nesputanošću.

 Izvor: Ivana Tomić

U vremenu agresivnog konzumerizma dizajnerica i v a n a ' t o m i c vraća životnu i modnu filozofiju dalekog Japana svojom minimalističkom estetikom s maksimalnom funkcionalnošću kreirajući odjeću koja izlazi izvan okvira sezonskih trendova. Kao i u dosadašnjim kolekcijama dizajnerica i v a n a ' t o m i c ostaje vjerna principu recikliranja materijala iz prijašnjih kolekcija, korištenju 'deadstocka' , tj. ostataka luksuznih dizajnerskih materijala, te upotrebi restlova ugašenog domaćeg tekstilnog brenda.

Kolekcija je primarno bazirana na vrhunskim vanjskim odjevnim komadima poput kaputa, jakni i ponča izrađenim od kašmira, vune i pamuka u kombinaciji sa suknjama i kardiganima od svile i vune, te tunikama krojenim od ostataka materijala korištenih pri izradi podstava.

 Izvor: Ivana Tomić

Kao i prethodne kolekcije izvedena je korištenjem zero - waste tehnike krojenja (tzv. krojenje bez otpada) koja minimizira količinu viška tkanine, te naglašava važnost ekološke održivosti.

Čiste linije, minimalistički detalji i harmonija obogaćeni su print tehnikom sitotiska sa stiliziranim motivima prijašnjih kolekcija, te uzorcima tapeta iz prošlog stoljeća vidljivih na haljinama i majcama od velura.

Kao i prijašnje kolekcije dizajnerice i AKIBIMI 2020/2021 kolekcija ostavlja prostora slaganju brojnih stilskih kombinacija i daje veliku slobodu interpretacije.

Kolekcija je fotografirana u tajnovitoj pulskoj šumi bambusa, snažnog japanskog simbola harmonije i ravnoteže, koji nas podsjeća na važnost postizanja unutarnjeg mira u svakodnevnom životu. Upravo je ta simbolika povratka jednostavnosti i povezanosti s prirodom glavna okosnica kolekcije AKIBIMI 2020/2021.

 Izvor: Ivana Tomić

Kolekcija je dostupna u izabranim concept dućanima u Hrvatskoj i Sloveniji. Određeni komadi biti će dostupni i svjetskom tržištu putem Not Just A Label web shopa ( NJAL marketplace). i v a n a' t o m i c odabrana je kao jedna od 500 dizajnera iz cijelog svijeta koji imaju priliku predstaviti dijelove svojih kolekcija putem ove globalne online trgovine specijalizirane za nezavisne dizajnere.

U kreiranju lookbook-a uz samu dizajnericu sudjelovali su:

Model: Ana Lea Janžić at Talia Models
Šminka: Sabrina Lučev
Asistent: Louis Louis
Video i glazba: Alen Spion
Kreativna direkcija i fotografija: Ivana Tomić

Magazin

Royals