Omiljeni svjetski sportski brend adidas i socijalna zadruga Humana Nova Zagreb pokrenuli su u sklopu aktualne adidasove kampanje Stan Smith, Forever zajedničku zelenu akciju. Naime, u adidas Sport Studiju, iznad adidas shopa u zagrebačkoj Ilici, prikupljaju se stari zeleni odjevni predmeti i drugi tekstil koji će socijalna zadruga pretvoriti u nove zelene navlake za jastučiće i njima urediti interijer Studija. Među prvima su svoje zelene stvari u Stan Smith, Forever kutiju u adidas Sport Studiju ubacili mlada pjevačica Nika Turković i dečki iz Dnevne doze biljaka Leon Božić i Tomislav Štrkalj.

Nova generacija kultnih tenisica Stan Smith adidasov je temelj na putu da stane na kraj gomilanju plastičnog otpada. Kako bi dao svoj zeleni doprinos u ovoj borbi u Hrvatskoj, adidas je sjajnog partnera pronašao u socijalnoj zadruzi Humana Nova Zagreb.

adidas i Humana Nova Zagreb zajedno u zelenoj akciji
promo 

Humana Nova djeluje u tri različita područja: ekološkom, socijalnom i ekonomskom. Zapošljavaju osobe s invaliditetom i druge socijalno isključene ljude koji u zadruzi svakodnevno od odbačenih tekstilnih predmeta stvaraju nove vrijednosti i izrađuju nove i inovativne proizvode. Oni prikupljaju tekstil koji se može donijeti izravno u Humana Novu, Dubrava 27, ili ostaviti u jednom od njihovih spremnika.

adidas i Humana Nova Zagreb zajedno u zelenoj akciji
promo 

„Socijalna zadruga Humana Nova Zagreb rado se odazvala inicijativi adidasa, jer smatramo da suradnja s atraktivnim brendovima može ubrzati 'zelenije' ponašanje i ponovnu upotrebu materijala, osobito kod mlađih kupaca. Također, ovakva sinergija osvještava kupce o mogućnostima i kreativnosti ranjivih skupina građana. Naše je iskustvo da većina osoba s invaliditetom tek kroz zapošljavanje povećavaju samopouzdanje, financijsku neovisnost i ravnopravnost. Na kraju, adidas je i u našoj zadruzi jedan od omiljenih brendova, pa nismo previše razmišljali kada smo pozvani na suradnju“, rekao je Roman Danko, upravitelj Humana Nove Zagreb.

adidas i Humana Nova Zagreb pozivaju građane da im pomognu zajedno stvoriti ljepšu i zeleniju budućnost te da do 9. svibnja donesu svoju staru odjeću ili tekstil zelene boje u adidas Sports Studio u Ilici 21, a svaki zeleni doprinos adidas će nagraditi poklonom.

adidas i Humana Nova Zagreb zajedno u zelenoj akciji
promo