Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DIZAJNER KOJI NAS IZNOVA ODUŠEVLJAVA

Ivan Alduk: 'Uopće se ne osjećam kao da imam toliku brojku u nogama'

Autor Nika Romek
Autor Nika Romek

Osvrnuo se na ovogodišnji rođendan, ali i projekte na koje je posebno ponosan u ovih 15 godina rada na hrvatskoj modnoj sceni

Izvor: Jelena Balić

'Da se razumijemo, uopće se ne osjećam kao da imam toliku brojku u nogama, ali datum na osobnoj ne laže', rekao nam je nasmijani dizajner Ivan Alduk, koji je na hrvatskoj modnoj sceni prisutan skoro 15 godina, a jučer je proslavio 35. rođendan. Iza njega je mnoštvo projekata, godišnje ih predstavi pet ili šest pa pomnožite to s godinama rada. Modne kolekcije za svoje dvije linije, ready-to-wear liniju i bridal liniju; kampanje koje nas opetovano osvoje i zaintrigiraju, nezaboravne Alduk večere kojima je letvicu postavio visoko u produkciji i predstavljanju svog rada, a nekada i vrlo uspješne modne revije koje je u recentno vrijeme zamijenio drukčijim načinima prezentacija. I upravo na jučerašnji dan, kada Ivan nije slavio samo rođendan već i imendan, predstavio je svoju novu cruise kolekciju koja nas je oduševila. Već smo izabrali nekoliko modela koje želimo isprobati!

'Često i moji suradnici misle da imam nekoliko godina više što je realno stanje jer sam dugo u ovome poslu pa jednostavno ne polaze od pretpostavke da sam već sa 20 godina predstavio prvu kolekciju i krenuo raditi. Znaju da je to bilo davno, plus ako se uzme da sam pomalo zahtjevan onda me vole "postarati". No to su samo brojke koje u ovom slučaju doista rade u moju korist što se tiče karijere i projekata', rekao je Ivan za Story.hr.

Možda čak i najplodonosnije godine, usprkos prošloj godini punoj izazova, su ispred Alduka i njegovog tima koji su lani otvorili predivan novi prostor na zagrebačkom Tomislavcu, a nedavno su nas opet ugodno iznenadili na crvenom tepihu Jana Story Hall of Famea gdje su ovog puta odlučili i dizajner i ambasadorice doći u crnome.

Ivan je samo za nas izdvojio 5 svojih kolekcija koje su mu se najviše urezale u pamćenje.

1. Najnovija i tek druga cruise kolekcija s mojim imenom je predstavljena jučer i moram je uvrstiti u ovaj TOP 5 jer je drukčija, neopterećena, nosiva i meni osobno draga. Vjerujem da ovim modnim optimizmom privlačimo bolju budućnost, a svojim klijenticama sam dao izvrsne komade za ovo vruće ljeto.

alduk Izvor: Jelena Balić

2. Kampanja kojom smo slavili deset godina rada. Deset raskošnih toaleta za deset Alduk suradnica i ambasadorica. Divan projekt kojeg se svi rado sjećamo. Hvala TIhana Zalepugin, Ana Radišić, Kristina Krepela, Anita Dujić, Mara Bratoš, Iva Šulentić, Pamela Ramljak, Ivana Delač, Lejla Filipović i Jelena Rozga.

Izvor: Jelena Balić

3. Bridal kampanja u vidu modnih ilustratorica kanadske umjetnice Janice Sung koja je dala totalno novi način prezentacije modne kolekcije i izazvala oduševljenje modne javnosti. Pomicanje granica je presudno za aktualnu modu.

alduk Izvor: Janice Sung

4. Bridal kampanje često mogu biti predvidljivo romantične i očekivane no ne i u rukama fotografskog dvojca Decker & Kutić kojima kao modele staviš atraktivnu Caroline Whu i 4m velikog plišanog medu. Rezultat je - kampanja uokvirena i na zidu.

Izvor: Decker i Kutic

5. Prva kampanja snimljena davne 2009. se je posebno urezala u sjećanje. Fotografkinja Jelena Balić je njen autor, a naša suradnja traje i dan danas.

alduk Izvor: Jelena Balić

Izbor Urednika

Royals