Sinoć je održana dodjela prestižnih televizijskih nagrada Emmy, i to u šatoru u centru Los Angelesa.

Drama 'The Crown' i komedija 'Ted Lasso' osvojile su glavne nagrade, dok je serija 'The Queen's Gambit' proglašena najboljom ograničenom serijom.Olivia Colman i Josh O'Connor iz 'Krune' osvojili su nagradu za najbolje dramske glumce.

Kate Winslet proglašena je najboljom glumicom za ulogu neobične detektivke u seriji 'Mare of Easttown', dok je Ewan McGregor pobijedio s ulogom modnog dizajnera u mini-seriji 'Halston'.

Za ostvarenje u seriji 'Kruna', odnosno ulogu Margaret Thatcher, nagradu je dobila i glumica Gillian Anderson, dok je najboljim sporednim glumcem proglašen Tobias Menzies koji je u istoj seriji utjelovio pokojnog princa Philipa.

Jason Sudeikis, zvijezda i sukreator filma Ted Lasso, proglašen je najboljim glumcem u komediji.

Dodjela prestižnih nagrada održana je u šatoru zbog straha od Delta verzije koronavirusa, a popis gostiju ove je godine uvelike smanjen. Obavezno je bilo i cijepljenje te testiranje.

Na dodjeli se pojavila glumica Kaley Cuoco, što joj je bilo prvo pojavljivanje nakon objave razvoda s drugim suprugom Karlom Cookom, ali i velška glumica Catherine Zeta-Jones koja je stigla sa 25 godina starijim suprugom Michaelom Douglasom. Iako je blistala u elegantnoj haljini boje vina, mnogi su komentirali kako joj se na licu itekako vide razni zahvati koje ne priznaje i koji joj nisu bili potrebni jer je njezina prirodna ljepota bila bezvremenska.

Što se nosilo na crvenom tepihu dodjele, pogledajte u našoj galeriji.

Profimedia Dodjela nagrada Emmy 2021.