Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I MODNA PRAVILA SU TU DA SE KRŠE, ZAR NE? Ovih 5 fashion zabluda morate prestati slijediti 

Kao što ni trendove ne vrijedi uvijek slijediti, tako ne treba vjerovati ni u ovih pet zabluda o modnom stilu.

moda Izvor: Instagram

Iako smo se godinama strogo pridržavali nekih modnih pravila, trenutno smo stupili u razdoblje modne slobode gdje je sve dopušteno, a pravila s krše svakodnevno.

Naravno, za određene prigode uvijek će postojati dress code, ali neka stilska pravila poput miješanja boja ili uzoraka, usklađivanju nijansi torbice i cipela ili nekog drugog nepisanog pravila za koje ste do sad mislili da morate slijediti, to više nije slučaj.

U sljedećih pet modnih zabluda, kako biste zaista otkrili vlastiti stil i dali si modnu slobodu, morate prestati vjerovati.

Ružičasta i crvena boja se ne smiju kombinirati

moda Izvor: Profimedia

U posljednje vrijeme su crvena i roza jedna od glavnih boja na odjeći i to u paru, a ovu slatku kombinaciju boja prije smo rijetko mogli vidjeti. Upravo zbog toga što su bile iznenađujuće, baš su te nijanse spojene skupa bile jedne od najljepših kombinacija koje smo imali prilike vidjeti na ulicama ili čak na crvenom tepihu. Stoga slobodno dajte mašti na volju kada je u pitanju kombiniranje ovih boja, nećete požaliti.

Nijansa cipela i torbice mora biti usklađena

moda Izvor: Profimedia

Osim ako morate slijediti strogo određeni dress code koji to zahtijeva, na ovo pravilo zaboravite što prije. Opustite se i slobodno kombinirajte različite nijanse, a pogotovo boje torbice i cipela, ali i drugih modnih dodataka za modnu kombinaciju kojom ćete zasigurno oduševiti.

Ili zlato ili srebro, nikako i jedno i drugo

moda Izvor: Instagram (@hadra_jewels)

Ovaj modni mit, na sreću mnogih ljubiteljica nakita, nije istinit. Zlato i srebro sjajno izgledaju zajedno, stoga slobodno možete nositi različite boje metala u istom outfitu.

Printovi se ne miješaju

moda Izvor: Profimedia

U redu, moramo priznati da je moguće pretjerati i stvoriti totalni nered od outfita ako se pomiješaju printovi koji nikako ne idu jedan uz drugi, ali isto tako je moguće dobiti sjajnu kombinaciju koja će vas istaknuti iz mase. Ništa bolje ne pokazuje da ste stilski osviješteni kao dobro uparivanje različitih printova. Ako ćete miješati printove, samo se pokušajte držati sličnih boja i nijansi kako ne bi došlo do prezasićenja. Prugice ili točkice i cvjetni uzorak jedna su od ‘provjerenih’ kombinacija miješanja printova s kojima nećete pogriješiti.

Povezane vijesti

Magazin

Royals