Hlače širokih nogavica doživljavaju svoj veliki povratak u svijet mode.

U prilog tome govore i podaci s najpoznatijeg modnog sitea 'Lysta'. Naime, kako prenose strani mediji, iz dana u dan na ovoj stranici raste potraga za modelima koje karakteriziraju široke nogavice i visok struk.

Široke hlače
Profimedia 

Čini se da je taj trend dodatno potaknut prikazivanjem prve epizode treće sezone popularne HBO serije 'Succession' jer je u manje od 24 sata potraga za takvim modelima hlača naglo porasla za nevjerojatnih 75 posto!

Osim ovih komada, prema Lystu, raste popularnost udobnih džempera i suknji od kašmira.

Široke hlače, Sarah Snook
Profimedia 

Iznenadnu popularnost širokih hlača koje uspješno spajaju udobnost s elegancijom modni znalci povezuju s jednim od glavnih likova serije Siobhan 'Shiv' Roy (glumi je australska glumica Sarah Snook), koja ne izlazi iz takvih modela.

Stilisti su za njen lik osmislili brojne kombinacije u poslovnom stilu pa je Shiv postala sinonim za moderno odjevene poslovne žene: samouvjerena je, elegantna i nosi odjeću u bojama koje odmah plijene poglede.

Deva Cassel
Profimedia 

Za ovim modelom poludjele su i poznate trendseterice pa smo tako široke hlače nedavno mogli vidjeti na Tjednu mode u New Yorku, ali i u Parizu gdje ih je nosila Deva Kassel na reviji Diora.

Još neke ideje za moderne široke hlače pogledajte u galeriji. 

Instagram Široke hlače