Čizme s platformom već su neko vrijeme ponovno u trendu, a imali smo čak i ljetnu varijantu za toplo vrijeme u obliku japanki s platformom.

Bilo je dakle samo pitanje trenutka kada će se u modu vratiti još jedan srodni model. Tijekom tranzicije iz pandemijskih dana provođenih uglavnom u udobnosti doma u one u kojima ponovno više izlazimo, potpetica s platformom pokazala se kao savršen odabir. No, to nije skromna platforma iz 70-ih, već žestoka i nabrijana Mary Jane koja je zapela za oko brojnim fashionisticama i koja se nametnula kao ultimativni trend 2022. godine. 

Nodaleto Mary Jane cipelice postaju sve veći hit
Instagram 

S obzirom na snažnu estetiku kasnih devedesetih i ranih dvijetisućitih, koja se već uvukla u našu svakodnevicu kroz crop topove, neonske nijanse i sve popularnije hlače trapez kroja, ne iznenađuje da je generacija Z odlučila prigrliti još jedan trend iz naše mladosti.

Popularnost ovog modela vjerojatno ima barem neke veze i s meteorskim usponom (relativno) novog brenda Nodaleto i činjenicom kako je njihov zdepasti model cipele sa zakrivljenom petom 'Bulla Babies' posvuda rasprodan, a što ne iznenađuje ako znamo da su Belli Hadid i Oliviji Rodrigo jedan od omiljenih modela. Dodajte k tome i vojsku influencera i stvari brzo poprimaju kontekst.

Nodaletove cipelice koštaju više od 600 funti, ali na našu i vašu sreću, ovo je trend za koji uopće ne sumnjamo kako će ga objeručke prihvatiti i high street brendovi pa ćemo i sami moći ovaj trend prigrliti po puno pristojnijoj cijeni. 

Mary Jane cipele popularnije su no ikad
Instagram (@annashafffer)