Pinterest je društvena mreža kojoj se okrećemo kada nam nedostaje inspiracije. 

Odgovorima koje dobijemo na Pinterestu vjerujemo jer su prikupljeni od strane stručnjaka koji se bave pojmovima koje korisnici najčešće pretražuju. 

Kada su izašli rezultati pretraga koji ujedno označavaju prognozu trendova za iduću godinu, bili smo posebno iznenađeni. Na popisu se našao trend koji se naziva 'Dopamine dressing', a to je odijevanje koje pobuđuje radost ili sreću u vama. 

Nakon neutralnih nijansi koje već nekoliko sezona dominiraju ponudom i ormarima, čini se da je vrijeme za nešto impresivnije: od duginih boja do plave i fuksije, potraga za šarenim odjevnim kombinacijama rasla je među svim dobnim skupinama i spolovima.

Psihologinja mode dr. Dawnn Karen je za magazin The Face objasnila kako dopamin ili hormon sreće može utjecati na nas ako se odijevamo u šarene boje i vesele tonove. 

'Kemijski dopamin se oslobađa u mozgu, pokrećući živčani sustav', objašnjava ona. 'Dopamin se aktivira kada se nagradimo, brinemo o sebi i postignemo cilj. Također može izazvati osjećaj sreće, radosti i vrhunskog ushićenja.'

Svjetlije boje potiču pozitivne emocije, poput sreće, radosti i nade. 

Hit boje ove sezone su zelena, crvena, plava, žuta i ljubičasta. To su samo neke od boja koje će prevladavati veselijim kombinacijama ove zime. Teško da navedene boje neće, barem na neki način, opstati tijekom cijele godine. U 2021. godini se isto dogodilo sa zelenom bojom koja je tijekom cijele godine bila prisutna u svim izvještajima o trendovima. 

To ne znači da primarne i druge vesele boje ne možete kombinirati s ostalim neutralnijim bojama, kako bi se osjećali ugodnije i uveli boje u vaš ormar.

Ne treba vam puno razmišljanja da isprobate ovaj trend. Samo odaberite boje koje volite i složite ih na logičan način, s time da je bitno da styling izaziva sreću kada ga vidite. U svakom slučaju, veselimo se šarenijoj 2022.! 

U našoj galeriji pogledajte ideje modnih kombinacija u skladu s trendom 'dopamine dressing'.

Instagram (@meganellaby), Instagram (@donovanpavlekovic) Šarene boje su trend koji će preplaviti dućane u 2022. godini