Otkako je preuzeo mjesto kreativnog direktora modne kuće Balenciaga, Gruzijac Demna Gvasalia iz sezone u sezonu uspijeva kreirati komade koji odmah nakon lansiranja postaju vrlo poželjni u modnim krugovima.

Internet je eksplodirao kada je objavljeno da je Kim Kardashian novo zaštitno lice brenda, a ne možemo reći da smo iznenađeni.

Pokraj Kim možemo primijetiti novi Balenciagin aduta riječ je o torbici modela La Cagole.

Prošlog mjeseca u Parizu, američka glumica Julia Fox, nova djevojka Kanyea Westa, prisustvovala je modnoj reviji Kenzo u traper kombinaciji, a u rukama je nosila minijaturnu verziju Balenciaginog modela Le Cagole.

Julia Fox nosi Balenciaga Le Cagole torbu u crnoj boji
Profimedia 

Među ostalim poznatim obožavateljima ove torbe su djevojka Bella Hadid i zvijezda serije 'Euphoria' Alexa Demi koja u svom ormaru ima srebrnu verziju ovog vrućeg dodatka.

Prema modnoj bibliji Vogueu, popularnost ovog modela torbi ne iznenađuje. Prošle godine Balenciagina motoristička torba, poznata i kao City, doživjela je veliki povratak na modnu scenu.

Kim Kardashian i Kourtney Kardashian nose Balenciaga City torbe
Profimedia 

Originalna verzija s početka stoljeća zapažena je na rukama brojnih posjetitelja Fashion Weeka, dok je novija verzija s Demninim potpisom postala miljenica poznatih trendseterica.

Balenciaga Le Cagole torba predstavljena je u predjesenskoj kolekciji
Instagram 

Le Cagole, s druge strane, torba koja je premijerno predstavljena u predjesenskoj kolekciji brenda postala je hit ubrzo nakon lansiranja.

Iako se čini da je crna glavna boja, ova Balenciagina torba s potpisom dolazi u duginim, pastelnim i metalik nijansama, kao i u tri veličine.

U galeriji pogledajte koje su sve poznate dame nosile originalnu verziju Balenciaga torbe.

Profimedia Poznate dame koje nose Balenciaga torbu