Iako su balerinke posljednjih sezona, u naletu nekih novih, uzbudljivih modela obuće, poput glomaznih mokasina u duhu 90-ih, završile u drugom planu, mnogi predviđaju da će na proljeće osvojiti titulu najtrendi obuće sezone.

Elegantnije od tenisica, udobnije od visokih potpetica i gracioznije od mokasinki, balerinke su se pokazale kao idealan izbor za sve prilike, a u ormarima brojnih ljubiteljica mode i dalje predstavljaju ključni komad.

Balerinke kakve danas poznajemo stekle su slavu 50-ih godina, kada ih je ikona stila Brigitte Bardot uvrstila u svoje outfite.

Ili ih volite ili mrzite, ali balerinke su se vratile na velika vrata! Iako su cijelo vrijeme potajno prisutne u svijetu mode, sada je vrijeme za njihovu pravu vladavinu!

Danas balerinke dolaze u svim bojama, uzorcima i od različitih su materijala, a godinama na listama želja modnih ovisnica širom svijeta nalaze se Chanel dvobojne balerinke, puštene u prodaju davne 1984. godine.

Osim udobnosti, krasi ih chic izgled, kao i lakoća kombiniranja uz različite odjevne komade, o čemu dovoljno svjedoče modni primjeri jednih od najutjecajnijih street style zvijezdi današnjice.

Kako iskombinirati balerinke i koje poznate dame ih vole nositi, pogledajte u našoj galeriji.

Profimedia Balerinke su trend proljeća 2022. godine