Uskoro počinje 94. po redu dodjela filmske nagrade Oscar.

Dodjela se tradicionalno održava u Dolby Theatreu u Los Angelesu, a ovogodišnje izdanje, za razliku od prethodnih pandemijskih, imat će ponovno voditelja. Preciznije, ovogodišnja dodjela imat će čak tri voditeljice: Reginu Hall, Amy Schumer i Wandu Skyes, veteranke holivudske komedije.

Očekuje nas noć glamura i dobre zabave, no i dalje je važan, ako ne i najvažniji dio noći onaj koji podrazumijeva toalete s crvenih tepiha

Na crveni tepih počele su dolaziti prve zvijezde, a bivša Disney zvijezda Sofia Carson oduševila je bajkovitom haljinom u stilu princeze na jedno rame. Za Jessicu Chastain, jednu od nominiranih, odmah je bilo jasno da će biti jedna od najbolje odjevenih s dodjele. Odlučila se za dvobojnu haljinu brenda Gucci.

Nicole Kidman, koja je inače jedna od najbolje odjevenih u Hollywoodu, po mnogima je neočekivano podbacila u Armani kreaciji koja nije bila ono u čemu smo je inače navikli vidjeti.

Jednako je tako bilo i s Kristen Stewart, koja također ima nominaciju za glavnu žensku ulogu poput Nicole, koja je stigla u Chanel kombinaciji kratkih hlačica i sakoa. Iako kombinacija sama po sebi nije loša, mnogi su komentirali kako definitivno nije primjerena za ovakav događaj.

Mlada glumica i pjevačica Zendaya još je jednom dokazala da može očitati modnu lekciju i puno starijim kolegicama, a ljepotom i crnom kreacijom oduševila je i Penelope Cruz kojoj je elegancija drugo ime.

Haljine s 94. dodjele Oscara pogledajte u galeriji.

Profimedia Haljjine s dodjele Oscara 2022.