Kate Middleton (40) puno puta je odala počast pokojnoj majci svog supruga Williama (40), a to je učinila i na povorci s lijesom kraljice Elizabete II.

Novopečena princeza od Walesa za procesiju u kojoj je najdugovječnija monarhinja premještena iz Buckinghamske palače u Westminstersku opatiju, stavila je biserne naušnice pokojne princeze Diane. Riječ je o komadu nakita koji joj je poklonila poznata draguljarska tvrtka Collingwood, omiljena njezinoj obitelji.

Kate Middleton i Meghan Markle u Westminsterskoj opatiji
Profimedia 

Diana je dobila biserne naušnice prije udaje za Charlesa, a imaju posebnu simboliku jer ih je Kate naslijedila kao i svekrvinu titulu princeze od Walesa. Bile su jedan od omiljenih komada nakita Lady Di koja ih je nosila tijekom svojih turneja po Australiji, Kanadi i Italiji te je snimljena s njima na zabavi Vanity Faira u studenom 1994.

Kate je osim naušnica nosila i biserni broš koji je pripadao kraljici Elizabeti II. Bila je odjevena u crnu haljinu i kaput, a imala je i jednostavni šešir s kojeg je na njezino lice padala mrežica.

Kate Middleton nosi biserne naušnice princeze Diane i biserni broš kraljice Elizabete II.
Profimedia 

Podsjetimo, danas je lijes kraljice Elizabete II. premješten iz Buckinghamske palače u Westminstersku opatiju. Povorka s tijelom najdugovječnije monarhinje trajala je 38 minuta i predvodio ju je kralj Charles III. sa sestrom, princezom Anne i braćom, prinčevima Andrewom i Edwardom.

Sudjelovali su i kraljičini unuci, prinčevi William i Harry koji su zbog smrti svoje bake nakratko zaboravili međusobne razmirice. Na ulaz u Westminter su stigle i kraljica supruga Camilla, grofica od Wessexa Sophie, princeza od Walesa Kate Middleton i vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle.

Kate Middleton i Meghan Markle u Westminsterskoj opatiji
Profimedia 

Lijes kraljice Elizabete II. bit će u Westminsterskoj opatiji pet dana i svi će imati mogućnost odati joj počast. Kraljica Elizabeta će biti pokopana u kapeli svetog Jurja u Windsoru u ponedjeljak, 19. rujna u lijesu obloženom olovom. Posljednji ispraćaj bi trebao početi u podne po srednjoeuropskom vremenu u Westminsterskoj opatiji u Londonu.